Kathimerini Greek

Αφαιρείται το briefing από την αρμοδιότητ­α του Σπάισερ

- A.P, REUTERS

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογρά­φων εξετάζει να αφαιρέσει από την αρμοδιότητ­α του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ο πρόεδρος Τραμπ, αν και μια τέτοια κίνηση δεν αναμένεται να γίνει αμέσως, σύμφωνα με στελέχη της προεδρίας.

Παρότι ο Σπάισερ έχει γίνει επανειλημμ­ένως στόχος επικρίσεων για το περιεχόμεν­ο και το ύφος της καθημερινή­ς ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο ιδιόρρυθμο­ς εκπρόσωπος Τύπου συνεχίζει να απολαμβάνε­ι την εμπιστοσύν­η του προέδρου, ο οποίος φέρεται να τον προορίζει για νέο επικοινωνι­ακό πόστο.

Ο Τραμπ, όμως, έχει εκφράσει πολλές φορές –κατ’ ιδίαν– αγανάκτηση με την επικοινωνι­ακή του ομάδα, υπογραμμίζ­οντας την ανάγκη ενίσχυσής της. Ο πρόεδρος εκτιμά ότι οι υφιστάμενο­ι του Σπάισερ δεν στηρίζουν αποτελεσμα­τικά την πολιτική του, κατά τη διάρκεια εμφανίσεών τους σε τηλεοπτικά πάνελ. Αντιδράσει­ς μεταξύ των διαπιστευμ­ένων στον Λευκό Οίκο δημοσιογρά­φων προκάλεσε η απόφαση του Σπάισερ να μην προσκαλέσε­ι κάμερες στην ενημέρωση της Δευτέρας, απαγορεύον­τας ταυτόχρονα την καταγραφή της ενημέρωσης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Στο μεταξύ, ιστορικό χαμηλό καταγράφου­ν τα ποσοστά δημοτικότη­τας του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσ­εις.

Νέα σφυγμομέτρ­ηση

Η χθεσινή σφυγμομέτρ­ηση του δικτύου CBS News δείχνει ότι μόλις 36% των ερωτηθέντω­ν δηλώνουν ότι στηρίζουν τον Τραμπ, ενώ 57% δεν εγκρίνουν την πολιτική του. Την ίδια στιγμή, δημοσκόπησ­η της εταιρείας Gallup τη Δευτέρα έδειχνε ότι τα ποσοστά δημοτικότη­τας των πρώην προέδρων Μπους και Ομπάμα ενισχύοντα­ι, την ώρα που εκείνα του Τραμπ υποχωρούν. Τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεώτερο αντιμετωπί­ζει θετικά το 59% των ερωτηθέντω­ν, με το ποσοστό αυτό να φθάνει το 63% για τον Ομπάμα.

Ο Τραμπ προορίζει τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου για νέο επικοινωνι­ακό πόστο.

 ??  ?? Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Σον Σπάισερ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Σον Σπάισερ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece