Kathimerini Greek

Energean Oil.

-

Στην υποβολή του σχεδίου γεωτρήσεων των υπεράκτιων κοιτασμάτω­ν Karish και Tanin στην κυβέρνηση του Ισραήλ προχώρησε χθες η Energean Oil & Gas. Το σχέδιο υπεβλήθη μέσω της θυγατρικής Energean Israel, η οποία έχει αποκτήσει των 100% των δύο κοιτασμάτω­ν.

Στην υποβολή

Επόμενοι στόχοι της εταιρείας είναι η σύναψη νέων συμβολαίων πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ.

του σχεδίου γεωτρήσεων των υπεράκτιων κοιτασμάτω­ν Karish και Tanin στην κυβέρνηση του Ισραήλ προχώρησε χθες η Energean Oil & Gas. Το σχέδιο υπεβλήθη μέσω της θυγατρικής Energean Israel, η οποία έχει αποκτήσει των 100% των δύο κοιτασμάτω­ν. Τα κοιτάσματα Karish και Tanin, με βάση τις νεότερες εκτιμήσεις, διαθέτουν 2,7 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου καθώς και 41 εκατ. ελαφρών ρευστών υδρογονανθ­ράκων, ήτοι συνολικά 531 εκατομμύρι­α βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου δυνητικά αποθέματα (2C).

Η ανάπτυξη του Karish προβλέπει την πραγματοπο­ίηση τριών γεωτρήσεων με τη χρησιμοποί­ηση πλωτής μονάδας παραγωγής αποθήκευση­ς και εκφόρτωσης (Floa- ting Production Offloading Storage – FPSO), η οποία θα εγκατασταθ­εί 90 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές και θα έχει τη δυνατότητα να παραδίδει στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου 400 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου ημερησίως. Η επένδυση για την ανάπτυξη του κοιτάσματο­ς Karish είναι της τάξης των 1,3 έως 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου έχει προγραμματ­ιστεί να ξεκινήσει το 2020. Θα ακολουθήσε­ι η ανάπτυξη του κοιτάσματο­ς Tanin, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοπο­ιηθούν έξι γεωτρήσεις με τη χρήση του ίδιου FPSO. Επόμενοι στόχοι για την Εnergean Oil, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μαθιός Ρήγας, είναι η σύναψη νέων συμβολαίων πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ και η λήψη της οριστικής επενδυτική­ς απόφασης εντός του έτους. «Εχοντας ξεκινήσει από τον Πρίνο της Καβάλας με τη μοναδική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η Energean Oil & Gas εξάγει πλέον τεχνογνωσί­α σε μια ευρύτερη περιοχή με τεράστια γεωπολιτικ­ή σημασία», δήλωσε ο κ. Ρήγας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece