Kathimerini Greek

0,16 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει ο ΟΤΕ

- ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ­Σ

Μέρισμα

0,16 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει ο ΟΤΕ για τα αποτελέσμα­τα του 2016. Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν χθες την πρόταση της διοίκησης και η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017. Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμέ­νοι ως μέτοχοι της εταιρείας κατά τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017. Παράλληλα, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την επέκταση του σκοπού της επιχείρηση­ς, έτσι ώστε αυτός να περιλάβει υπηρεσίες ηλεκτρονικ­ών πληρωμών και πληροφορικ­ής (big data analytics). Ακόμη, στους σκοπούς της μητρικής εταιρείας προστέθηκε η παροχή υπηρεσιών επαγγελματ­ικής εκπαίδευση­ς/κατάρτισης και πρακτόρευσ­ης ασφαλιστικ­ού συμβούλου, δραστηριότ­ητες που σήμερα ασκούνται από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου OTEAcademy και ΟΤΕ Ασφάλιση.

Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικ­ές πληρωμές, σύμφωνα με το τροποποιημ­ένο καταστατικ­ό προβλέπετα­ι η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικ­ού εμπορίου, διαμεσολάβ­ησης, πρακτόρευσ­ης, υπηρεσίες πληρωμών (όπως έκδοση και απόκτηση μέσων πληρωμής και εκτέλεσης πράξεων πληρωμής, έκδοσης, διανομής και εξαργύρωση­ς ηλεκτρονικ­ού χρήματος, αντιπροσώπ­ευση ημεδαπών και αλλοδαπών ιδρυμάτων πληρωμών και ηλεκτρονικ­ού χρήματος), είσπραξη απαιτήσεων, εξυπηρέτησ­η πελατών, που μπορεί να παρασχεθού­ν είτε μέσω του τηλεπικοιν­ωνιακού δικτύου ή άλλων δικτύων στα οποία ο ΟΤΕ έχει ή μπορεί να έχει πρόσβαση, είτε μέσω των καταστημάτ­ων της εταιρείας και του δικτύου πωλήσεών της είτε μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών της. Στην πράξη ο ΟΤΕ θα μπορεί στον μέλλον να γίνει εισπρακτικ­ή εταιρεία για τρίτους. Τέλος, υπενθυμίζε­ται ότι η εταιρεία πρόσφατα εξέδωσε προπληρωμέ­νη κάρτα Ma- stercard με τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας.

Μιλώντας προς τους μετόχους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ σημείωσε ότι φέτος το μέρισμα είναι αυξημένο κατά 60% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ αν ληφθεί υπ’ όψιν και το περυσινό μέρισμα, η απόδοση της μετοχής τους τελευταίου­ς 12 μήνες ξεπερνά το 30%, χαρακτηρίζ­οντάς την μια από τις πιο υψηλές πανευρωπαϊ­κά. Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότ­ητες στην Ελλάδα, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι ο ΟΤΕ εδραίωσε τη θέση του ως Νο 1 εταιρεία στη σταθερή τηλεφωνία, την κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητι­κή τηλεόραση. Πρόσθεσε δε ότι στόχος είναι να καταστεί Νο 1 και στην αγορά παροχής υπηρεσιών πληροφορικ­ής. Ακόμη, υποσχέθηκε για το 2017 επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. αφορούν την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς (NGAs).

 ??  ?? Το φετινό μέρισμα είναι αυξημένο κατά 60% σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2015.
Το φετινό μέρισμα είναι αυξημένο κατά 60% σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2015.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece