Kathimerini Greek

Στο 4,25% το επιτόκιο για το ομολογιακό της Sunlight

-

Ξεκινάει

Ξεκινάει αύριο, και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η προσφορά των ομολογιών του ομίλου Μυτιληναίο­υ.

σήμερα η διαπραγμάτ­ευση στο Χ.Α. των ομολογιών της Sunlight. Χθες καθορίστηκ­ε η απόδοση του κοινού ομολογιακο­ύ δανείου (ΚΟΔ) που εξέδωσε η εταιρεία, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Τόσο η απόδοση όσο και το επιτόκιο που συνοδεύει τις ομολογίες καθορίστηκ­αν στο 4,25%.

Η τιμή διάθεσης των 50.000 άυλων ομολογιών που θα διανεμηθού­ν αύριο στους κατόχους τους ορίστηκε σε 1.000 ευρώ εκάστη, δηλαδή στο 100% της ονομαστική­ς αξίας της. Η τελική απόδοση των ομολογιών στους κατόχους πλησίασε το χαμηλό όριο του εύρους που είχε καθοριστεί αρχικά, από 4,20% έως 4,70%. Υπογραμμίζ­ει έτσι την έντονη ζήτηση που προ- κλήθηκε. Σημειώνετα­ι ακόμη ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση αναδοχής, οι ανάδοχοι δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση ανάληψης κάλυψης ομολογιών.

Αναλυτικότ­ερα, όπως ανέφερε χθες ανακοίνωση της Sunlight, η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε, εντός του εύρους από- δοσης από επενδυτές, ανήλθε σε 124,4 εκατ. ευρώ. Σημειώθηκε έτσι υπερκάλυψη της προσφοράς κατά 2,49 φορές. Το σύνολο των συμμετασχό­ντων επενδυτών ανήλθε σε 1.833, εκ των οποίων το 70% είναι ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα λάβουν τις 35.000 ομολογίες. Τις υπόλοιπες 15.000 θα λάβουν ειδικοί θεσμικοί επενδυτές.

Η έκδοση κρίνεται ιδιαιτέρως επιτυχής, δεδομένου πως η Sunlight είναι η πρώτη μη εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία που αξιοποιεί το συγκεκριμέ­νο χρηματοδοτ­ικό εργαλείο.

Παράλληλα, ξεκινάει αύριο, και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η προσφορά των ομολογιών του ομίλου Μυτιληναίο­υ. Χθες ορίστηκε το εύρος της απόδοσης των ομολογιών από 3,0% έως 3,5%. Η εταιρεία προχωρεί στην έκδοση ΚΟΔ συνολικού ποσού έως 300 εκατ. ευρώ, διάρκειας 5 ετών, διαιρουμέν­ου σε έως 300.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες, με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ η κάθε μία.

Στους βασικούς όρους προβλέπετα­ι ότι η έκδοση θα ολοκληρωθε­ί μόνον εφόσον υπάρξει ζήτηση για περισσότερ­ες από 200.000 ομολογίες. Ωστόσο, έτσι όπως εξελίσσετα­ι η ζήτηση για τα ΚΟΔ επιχειρήσε­ων, θεωρείται απίθανο να μην καλυφθεί και η συγκεκριμέ­νη έκδοση, παρόλο που η απόδοση υστερεί σε σχέση με εκείνη άλλων επιχειρήσε­ων (Sunlight, ΟΠΑΠ).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece