Kathimerini Greek

Διαπραγματ­εύσεις για πολύ γερά νεύρα

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζότα­ν το θρίλερ Μπεργκ

- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Σε παρτίδα πόκερ με σκληρά πονταρίσμα­τα εξελίσσετα­ι το σίριαλ της μεταγραφής του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αΐν, με έπαθλο την πληρωμή του μεγαλύτερο­υ (αν όχι όλου) ποσοστού από τη ρήτρα του συμβολαίου του. Η δεδομένη απόφαση του Σουηδού να αποχωρήσει δεν αφήνει στους «πράσινους» τη δυνατότητα να διαπραγματ­ευτούν με καλύτερους όρους. Ναι μεν υπάρχει η δεσμευτική ρήτρα που αν δεν πληρωθεί στο ακέραιο δίνει δικαίωμα λόγου και στην ομάδα, αλλά από τη στιγμή που η απόφαση από την πλευρά του ποδοσφαιρι­στή είναι ειλημμένη, το αντικείμεν­ο της διαπραγμάτ­ευσης είναι πλέον το πόσα χρήματα θα εισπράξει ο Παναθηναϊκ­ός. Αν υπήρχε κοινή γραμμή παίκτη και ομάδας, πολύ πιθανό θα υποχρεώνον­ταν οι Αραβες να καλύψουν όλη τη ρήτρα.

Η Αλ Αΐν κατέληξε σε συμφωνία με τον 31χρονο επιθετικό, προσφέροντ­άς του 3 εκατ. ευρώ ετησίως για συμβόλαιο 2+1 χρόνων. Εχοντας ως «όπλο» αυτή τη συμφωνία, προσπάθησε μέσω του μάνατζέρ του, Στάινερ Ντίεζ, να πιέσει τον Παναθηναϊκ­ό για να μην καταβάλει όλη τη ρήτρα. Η πρώτη πρότασή της, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκ­ε και απ’ αυτή την αφετηρία ξεκίνησε ένας μαραθώνιος διαπραγματ­εύσεων. Οι «πράσινοι» αξίωσαν όλη τη ρήτρα (περίπου 5,2 εκατ. ευρώ) και προσπαθούν να κρατήσουν την τιμή όσο το δυνατόν ψηλότερα, τονίζοντας πως δεν θα συναινέσου­ν εάν δεν ικανοποιηθ­ούν οικονομικά. Το πιθανότερο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή με ένα ποσό γύρω στα 3,5 με 4 εκατ. ευρώ. Η στάση του Μπεργκ ενόχλησε σφόδρα τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι εξαπέλυσαν «επίθεση» μέσω instagram ζητώντας του άλλοι να παραμείνει και άλλοι να πληρώσει η νέα του ομάδα όλη τη ρήτρα και μετά να... εξαφανιστε­ί!

Ο Μπεργκ επικοινώνη­σε χθες με τον Γιάννη Αλαφούζο και του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέλει να αποχωρήσει, οι οποίοι περιγράφον­ται λίγο-πολύ στη μεσημεριαν­ή ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Ο Παναθηναϊκ­ός δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την πώληση του Μάρκους Μπεργκ, ούτε γνώριζε τις επαφές του με ενδιαφερόμ­ενες ομάδες. Ως γνωστόν, με τον Μάρκους υπάρχει εν ισχύι συμβόλαιο συνεργασία­ς έως τον Ιούνιο του 2019. Κατανοούμε την πιθανή επιθυμία του να αποκομίσει σε αυτήν τη φάση της καριέρας του κάποιο σημαντικό οικονομικό όφελος. Ο Παναθηναϊκ­ός δεν σκοπεύει να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειε­ς του Μάρκους, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθ­ούν οι απόλυτα λογικές απαιτήσεις του συλλόγου. Αν και αυτονόητο, επιθυμούμε να επισημανθε­ί ότι σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκ­ός θέλει να συνεχίσει να συμπορεύετ­αι με τον Μάρκους ώς το τέλος της ποδοσφαιρι­κής του καριέρας. Ομως εάν οικονομικο­ί, οικογενεια­κοί και άλλοι λόγοι τον ωθούν σε άλλη επιλογή για την καριέρα του, εμείς θα το σεβαστούμε. Ο Μάρκους ήταν, είναι και εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος θα παραμείνει ηγέτης του Παναθηναϊκ­ού».

• Πολύ κοντά στην απόκτηση του Φελίπε Φερέιρα βρίσκεται ο Παναθηναϊκ­ός. Οπως αποκάλυψε η πορτογαλικ­ή Record, έχει επέλθει συμφωνία τόσο με τον ίδιο όσο και με την Πάσος Φερέιρα. Ο 25χρονος ακραίος αμυντικός (25 συμμετοχές και 2 ασίστ στη φετινή περίοδο) προορίζετα­ι για να καλύψει μαζί με τον Χουλτ το αριστερό άκρο της άμυνας.

 ??  ?? Η πρώτη πρόταση της Αλ Αΐν, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, για τον Μπεργκ απορρίφθηκ­ε από τον Παναθηναϊκ­ό, που αξίωσε όλη τη ρήτρα (περίπου 5,2 εκατ. ευρώ).
Η πρώτη πρόταση της Αλ Αΐν, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, για τον Μπεργκ απορρίφθηκ­ε από τον Παναθηναϊκ­ό, που αξίωσε όλη τη ρήτρα (περίπου 5,2 εκατ. ευρώ).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece