Kathimerini Greek

Στον Ολυμπιακό ο Στρέλνιεκς

-

Η θητεία του Ματ Λοτζέσκι στον Ολυμπιακό ολοκληρώθη­κε ύστερα από τέσσερα χρόνια, και από τον Λετονό Γιάνις Στρέλνιεκς (28 χρ., 1,91) οι «ερυθρόλευκ­οι» προσδοκούν να συνεχιστεί η παράδοση των καλών σουτέρ. Ο πρώην παίκτης της Μπάμπεργκ (3 χρόνια - ισάριθμα πρωταθλήμα­τα Γερμανίας) αγωνίζεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και τυπικά είναι ο αντικαταστ­άτης του Ερικ Γκριν. Ο Στρέλνιεκς είναι δεινός σουτέρ (ποσοστό ευστοχίας 46% στα τρίποντα), υπέγραψε διετές συμβόλαιο και δήλωσε ότι «θέλω να γίνω κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού».

Επόμενη κίνηση των δευτεραθλη­τών, που κινούνται τάχιστα στην ενίσχυση του δυναμικού τους, αφορά τη θέση του πλέι μέικερ, μετά την παραμονή του Μάντζαρη, και έχει ήδη κατατεθεί πρόταση στον Αμερικανό Ααρον Τζάκσον (31 χρ.), ο οποίος είναι εξαιρετικά έμπειρος, έχει παίξει σε ομάδες υψηλού επιπέδου (5 χρόνια στην ΤΣΣΚΑ) και είναι καλύτερος από τον Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος ειδοποιήθη­κε για τη μη ανανέωση συνεργασία­ς. Οι πιθανότητε­ς διεκδίκηση­ς του Κώστα Σλούκα, εάν και εφόσον δεν συμφωνήσει για επέκταση συμβολαίου με τη Φενέρ, είναι ελάχιστες, καθώς υπάρ- χει εγγυημένο συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο.

• Τα χρονικά περιθώρια που θέλει ο Δημήτρης Πρίφτης για να αποδεχτεί την πρόταση τεχνικής ανάληψης της Εθνικής Ανδρών είναι παντελώς αόριστα, όπως εμμέσως επιβεβαίωσ­ε ο ίδιος, δηλώνοντας ότι θα περιμένει την τακτοποίησ­η των οφειλών που έχει να λαμβάνει από την ΚΑΕ Αρης (προχθές δόθηκε νέα παράταση στην προηγούμεν­η παράταση δέσμευσης για καταβολή δεδουλευμέ­νων ύψους 850 χιλ. ευρώ). Παράλληλα, ο σύνδεσμος προπονητών έκρινε πως ο ρόλος του προπονητή υποβαθμίστ­ηκε από την πρόσφατη δήλωση του προέδρου Γ. Βασιλακόπο­υλου και απάντησε με ανακοίνωση που αναφέρει: «Η εθνική ομάδα χρειάζεται προπονητή. Για να προοδεύει αγωνιστικά και σε επίπεδο αποτελεσμά­των, θα πρέπει να μπει η αλαζονεία κάτω από το “εμείς”».

 ??  ?? Ο Στρέλνιεκς υπέγραψε στον Ολυμπιακό την ώρα που ο Χάκετ είπε «αντίο».
Ο Στρέλνιεκς υπέγραψε στον Ολυμπιακό την ώρα που ο Χάκετ είπε «αντίο».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece