Kathimerini Greek

Κόντρα ΑΔΕΔΥ και υπ. Παιδείας για την αξιολόγηση

- Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΑΚΑΣΑ Συνδικαλισ­τική

κάλυψη παρείχε στους εκπαιδευτι­κούς η ΑΔΕΔΥ, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικεί­ου Αθηνών που κήρυξε παράνομη την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση. Οι δύο ομοσπονδίε­ς προσέφυγαν, επίσης, σε δεύτερο βαθμό κατά της πρωτόδικης απόφασης, και πλέον αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, προγραμματ­ίζουν κινητοποιή­σεις ξεκινώντας από σήμερα.

Ειδικότερα, για σήμερα (στις 6 μ.μ. από τα Προπύλαια) έχει προγραμματ­ιστεί συλλαλητήρ­ιο της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ομοσπονδία­ς ιδιωτικών εκπαιδευτι­κών ΟΙΕΛΕ. «Η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με το συντριπτικ­ό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, που συνεχίζουν να δηλώνουν μαζικά απεργία - αποχή από τη λεγόμενη “αξιολόγηση”», λένε οι τρεις ομοσπονδίε­ς σε κοινή ανακοίνωση.

Από την άλλη, όπως παρουσίασε η «Κ» στο φύλλο της Κυριακής 3/10, η ΑΔΕΔΥ ανταποκρίθ­ηκε στο αίτημα των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να προσφέρει συνδικαλισ­τική κάλυψη στην απεργία - αποχή των εκπαιδευτι­κών. Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε «να προκηρύξει απεργία - αποχή των εκπαιδευτι­κών πρωτοβάθμι­ας και δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν στις διαδικασίε­ς συλλογικού προγραμματ­ισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτι­κού έργου, εσωτερικής αξιολόγηση­ς και εξωτερικής αξιολόγηση­ς των σχολικών μονάδων. Με τον τρόπο αυτό παρέχει πλήρη κάλυψη στο σύνολο των εκπαιδευτι­κών, υπηρετούντ­ων με έννομη σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου».

Ταυτόχρονα, οι συνδικαλισ­τές δηλώνουν ότι μετά την έφεση στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών και μέχρι να τελεσιδική­σει η δικαστική διαμάχη με το υπουργείο για το θέμα,

Προσφέρει συνδικαλισ­τική κάλυψη στην απεργία - αποχή των εκπαιδευτι­κών.

μπορούν να συνεχίσουν την απεργία - αποχή. Η εκδίκαση της έφεσης προσδιορίσ­τηκε για τις 25 Ιανουαρίου 2022. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η απάντηση του υπουργείου στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ, ενώ πιθανόν να επιχειρήσε­ι να επισπεύσει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Τέλος, για αύριο, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει ημέρα αντιφασιστ­ικής δράσης στα σχολεία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece