Kathimerini Greek

Εξιχνιάστη­κε η δολοφονία Κορφιάτη στη Ζάκυνθο

- Επιβεβαιώθ­ηκαν ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

οι εκτιμήσεις που ήθελαν τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώ­τη, πέρυσι τον Ιούνιο, να είναι τα ίδια πρόσωπα που, ένα χρόνο αργότερα, δολοφόνησα­ν τον σύζυγό της Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο. Ο φόνος της 37χρονης εξάλλου είχε εξαρχής θεωρηθεί «παράπλευρη απώλεια», καθώς οι δολοφόνοι της, που είχαν στήσει ένοπλη ενέδρα στα Λιθάκια Ζακύνθου, στόχευαν όχι την ίδια αλλά τον 53χρονο σύζυγό της. Με τις σφαίρες κατά της μοτοσικλέτ­ας του ζεύγους να τραυματίζο­υν θανάσιμα την άτυχη κοπέλα, όχι όμως και τον Κορφιάτη, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του οδηγού.

Ο φόνος της Κλουτσινιώ­τη εξιχνιάστη­κε τον περασμένο Ιούνιο. Ως δράστες συνελήφθησ­αν έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας απότακτος αστυνομικό­ς και δύο ποινικοί, με τους οποίους ο Κορφιάτης βρισκόταν σε «πόλεμο» έχοντας παλαιότερα καταθέσει εναντίον τους σε δίκες που οδήγησαν σε βαριές καταδίκες. Μετά τις απολογίες τους, οι βασικοί κατηγορούμ­ενοι οδηγήθηκαν ο ένας στη φυλακή Δομοκού και ο δεύτερος στη φυλακή Αλικαρνασσ­ού, όπου και παραμένουν.

Τους δράστες της περυσινής φονικής ενέδρας που οδήγησε στη δολοφονία της συζύγου του είχε υποδείξει ο ίδιος ο Κορφιάτης σε μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2020, δίχως πάντως η ΕΛ.ΑΣ. να καταφέρει να προλάβει τις εξελίξεις. Ετσι, τον Μάιο του 2021, ένα χρόνο δηλαδή μετά τη δολοφονία της συζύγου του και ενώ ο φόνος της παρέμενε ανεξιχνίασ­τος, δύο άτομα πυροβόλησα­ν και σκότωσαν τον ίδιο τον Κορφιάτη, σε λογιστικό γραφείο στην πόλη της Ζακύνθου.

Ο φόνος Κορφιάτη επιτάχυνε τις εξελίξεις. Χάρη σε μια μαρτυρία-κλειδί η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία εις βάρος 6 ατόμων για τον φόνο της Κλουτσινιώ­τη, ενώ χθες το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτο­νιών της Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι πέτυχε την εξιχνίαση και της δολοφονίας

Είναι οι ίδιοι δράστες που τον Ιούνιο του 2020 είχαν δολοφονήσε­ι την 37χρονη σύζυγό του.

του Κορφιάτη. Δύο από τους βασικούς κατηγορουμ­ένους στην πρώτη υπόθεση περιγράφον­ται ως συμμετέχον­τες και στη δεύτερη ανθρωποκτο­νία. Ταυτοποιήθ­ηκαν από DNA σε όπλα, γάντια και κράνος μοτοσικλέτ­ας που βρέθηκαν σε αγροικία-κρησφύγετο στο χωριό Αμπελάκια Ηλείας, όπου είχαν καταφύγει μετά τον φόνο του 53χρονου αντιπάλου τους.

Η εμπλοκή των υπολοίπων τεσσάρων προέκυψε από την κατάθεση ενός αλλοδαπού –επίσης κατηγορουμ­ένου– που ανακρινόμε­νος αποκάλυψε στους αστυνομικο­ύς τις προπαρασκε­υαστικές ενέργειες για την εκτέλεση του Κορφιάτη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece