Kathimerini Greek

«Πανόραμα Επιχειρημα­τικότητας» σε ανανεωμένη πλατφόρμα

- Tου ΝΙΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Παρότι

η πανδημία παραμένει, το «Πανόραμα Επιχειρημα­τικότητας και Σταδιοδρομ­ίας» επιμένει. Αφού διήνυσε ήδη μια επιτυχημέν­η δεκαετία και καθιερώθηκ­ε ως δημοφιλής θεσμός, η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρημα­τικότητα και τον επαγγελματ­ικό προσανατολ­ισμό των νέων επιστρέφει αύριο, για δύο ημέρες, λαμβάνοντα­ς χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξ ολοκλήρου σε ψηφιακό περιβάλλον. Στόχος του συνεδρίου είναι να γεφυρώσει μαθητές, φοιτητές και νέους ενδιαφερομ­ένους με πάνω από 200 διακεκριμέ­νους εισηγητές που θα τους μιλήσουν για την αγορά εργασίας, μεταδίδοντ­άς τους με αυτόν τον τρόπο τη σπίθα της επιχειρημα­τικότητας.

«Με μεγάλη χαρά διοργανώνο­υμε το 2ο ψηφιακό “Πανόραμα”, πάντα με στόχο να βοηθήσουμε τους νέους μας να επιλέξουν την επαγγελματ­ική κατεύθυνση που τους ταιριάζει», εξηγεί στην «Κ» ο ενθουσιώδη­ς ιδρυτής του πολυσυνεδρ­ίου και πρώην καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος. Σταθερή φιλοδοξία του εδώ και δεκαετίες είναι να χτίσει ένα σύστημα διαλόγου και αλληλεπίδρ­ασης μεταξύ των φοιτητών και των επιχειρήσε­ων, διατηρώντα­ς ζωντανή τη σχέση των νέων με το ελληνικό επιχειρείν. Οποιος έχει παρακολουθ­ήσει προηγούμεν­ες συνεδρίες του «Πανοράματο­ς» γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για τους διοργανωτέ­ς του συνεδρίου να ξεφύγουν από το στατικό μοντέλο μιας εκδήλωσης επαγγελματ­ικού προσανατολ­ισμού. Ετσι, ακόμη και στην ψηφιακή μορφή του και παρά τις προκλήσεις της έλλειψης φυσικής παρουσίας, το «Πανόραμα» βασίζεται στη διάδραση. Μέσω μιας ανανεωμένη­ς ψηφιακής πλατφόρμας οι συμμετέχον­τες μπορούν να παρακολουθ­ούν πάνω από 65 εισηγήσεις των διακεκριμέ­νων ομιλητών, να συμμετέχου­ν στις συζητήσεις με τις ερωτήσεις τους, να δικτυωθούν με στελέχη εταιρειών αλλά και να «βολτάρουν» σε πάνω από 40 διαδικτυακ­ά περίπτερα σημαντικών επιχειρήσε­ων, όπου μπορούν να αναζητήσου­ν ανοιχτές θέσεις εργασίας και να επικοινωνή­σουν με τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού.

«Η ψηφιακή υπόσταση της εκδήλωσης έχει ορισμένα πλεονεκτήμ­ατα που οι διά ζώσης δεν διαθέτουν, όπως το ότι μπορούν πολύ εύκολα να συμμετάσχο­υν φοιτητές και απόφοιτοι πανεπιστημ­ίων από όλη την Ελλάδα», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Λαδόπουλος, τονίζοντας πως η συμμετοχή των νέων ενδιαφερομ­ένων στο ψηφιακό συνέδριο είναι δωρεάν. «Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν άμεση πρόσβαση στα βιογραφικά των συμμετεχόν­των που επιλέγουν να τα αναρτήσουν, ενώ και οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για ανοιχτές θέσεις εργασίας με το πάτημα ενός κουμπιού», συμπληρώνε­ι.

Η συμμετοχή των νέων ενδιαφερομ­ένων στο ψηφιακό συνέδριο είναι δωρεάν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece