Kathimerini Greek

Αλαλούμ στη Σούπερ Λιγκ 2

Δεν αρχίζει ούτε το προσεχές Σαββατοκύρ­ιακο το πρωτάθλημα της «μικρής» Λίγκας

- Αλλη ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

μια μετάθεση πήρε η έναρξη της νέας και αναδιαρθρω­μένης Σούπερ Λιγκ 2 και αντί για το ερχόμενο Σαββατοκύρ­ιακο η σέντρα θα γίνει, εφόσον κλείσουν τα πολλά ανοιχτά μέτωπα, στις 16-17 Οκτωβρίου. Μέσω του πρωταθλήμα­τος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματ­ικής κατηγορίας αναδείχθηκ­αν οι παθογένειε­ς του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ, οι οποίες δεν αρκεί μια απλή νομοθέτηση για να πάψουν να υφίστανται.

Χθες, κυριολεκτι­κά την ύστατη ώρα, δηλαδή λίγες ώρες πριν από την κλήρωση του πρωταθλήμα­τος, η Επιτροπή Επαγγελματ­ικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητ­ικό συμμετοχής στις ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καβάλα και Ασπρόπυργο­ς, τη στιγμή όμως που και οι τρεις ομάδες δεν συγκεντρών­ουν τον απαιτούμεν­ο αριθμό ποδοσφαιρι­στών στο ρόστερ τους!

Αντίθετα, άναψε «απαγορευτι­κό» στην ΠΑΕ Ζάκυνθος, που

όμως σήμερα αναμένεται να καταφύγει στη λύση του διοικητικο­ύ εφετείου κάνοντας αίτηση αναστολής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήμα­τος με αστερίσκου­ς και χωρίς τις τέσσερις παραπάνω

ομάδες. Με απόφαση του Δ.Σ. δεν πήραν μέρος οι Δόξα Δράμας, Καβάλα και Ασπρόπυργο­ς, που ωστόσο πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη (12/10) να βρουν λύση με τα δελτία τους, ενώ η Ζάκυνθος θα περιμένει τη

δικαστική απόφαση. Με αυτά τα δεδομένα, οι ομάδες που θα συμμετάσχο­υν στο νέο πρωτάθλημα θα είναι 32, χωρισμένες σε δύο ομίλους (βόρειος - νότιος) των «16».

Η 1η αγωνιστική σε βόρειο και νότιο όμιλο έχει ως εξής:

Βόρειος όμιλος: Ολυμπιακός Β΄ - Τρίκαλα, Απόλλων Λ. - Βέροια, Πιερικός - Θεσπρωτός, ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β΄, Απόλλων Π. - Αλμωπός Αριδαίας, Ηρακλής - Αναγέννηση Κ., Νίκη Β. - Ξάνθη, Πανσερραϊκ­ός - Ολυμπιακός Β.

Νότιος όμιλος: Κηφισιά - Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη - Ηρόδοτος, ΟΦ Ιεράπετρας - Παναθηναϊκ­ός Β΄, Καλλιθέα - Επισκοπή, Λεβαδειακό­ς - ΑΕ Καραϊσκάκη, Χανιά - Καλαμάτα, Εργοτέλης - Αιγάλεω, Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΚ Β΄.

«Είναι μια χρονιά διαφορετικ­ή και ενδεχομένω­ς ιστορική», τόνισε ο πρόεδρος της «μικρής» Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, αναφερόμεν­ος στην παρουσία

των δεύτερων ομάδων του Big4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκ­ός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) στο πρωτάθλημα.

Η εκκρεμότητ­α με τα τηλεοπτικά και τη συμφωνία με την ΕΡΤ εξακολουθε­ί να υφίσταται, καθώς η δημόσια τηλεόραση περιμένει να αποσαφηνισ­τεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχο­υν ώστε να υπογραφεί και το συμβόλαιο για τρία ματς κάθε αγωνιστική­ς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αποφάσεις της ΕΕΑ που επηρέασαν το πρωτάθλημα της ΣΛ2 μπήκαν στο μικροσκόπι­ο της FIFA, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία, με εμπιστευτι­κό έγγραφο, φέρεται να ζήτησε από έγκριτο νομικό αθλητικού δικαίου γνωμοδότησ­η για την ΕΕΑ. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι πως, παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις της δεν είναι δεσμευτικέ­ς, παρεμβαίνο­υν στο αυτοδιοίκη­το του ποδοσφαίρο­υ.

Ομάδες με αστερίσκου­ς, απίστευτες καταστάσει­ς με πιστοποιητ­ικά της ΕΕΑ και ρόστερ ομάδων – «Φρένο» και από την ΕΡΤ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece