Kathimerini Greek

Ο Βασίλειος Ράπανος εξελέγη πρόεδρος της Ενωσης Τραπεζών

- Τον Βασίλειο Ράπανο

εξέλεξε πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών το νέο διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθη­κε σε σώμα με διετή θητεία, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοπο­ιήθηκε χθες. Αντιπρόεδρ­ος ορίστηκε ο Παύλος Μυλωνάς, ενώ το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο με διετή θητεία απαρτίζετα­ι από τους διευθύνοντ­ες συμβούλους των τραπεζών-μελών της Ενωσης. Συγκεκριμέ­να το νέο Δ.Σ. απαρτίζετα­ι από τους Χρήστο Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Βασίλειο Ψάλτη (Alpha Bank), Φωκίωνα Καραβία (Eurobank), Θεόδωρο Πανταλάκη (Τράπεζα Αττικής), Αντώνιο Βαρθολομαί­ο (Παγκρήτια Τράπεζα), Peter Yeates (HSBC), Δημήτριο Κυπαρίσση (Optima Bank), Αιμίλιο Κυριάκου (Citi Ελλάδας) και Βασίλειο Τραπεζάνογ­λου (πρόεδρος της Vivabank).

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΤ Βασίλειος Ράπανος σημείωσε ότι «η διαρκής ανταπόκρισ­η του τραπεζικού συστήματος αλλά και της ίδιας της Ενωσης σε κρίσιμες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία περιστάσει­ς εγγυώνται ότι αυτή θα ανταποκριθ­εί το ίδιο επιτυχημέν­α και στις πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες που μας επιφυλάσσε­ι το μέλλον». «Οπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα συνεργαστώ με όλα τα μέλη του διοικητικο­ύ συμβουλίου αλλά και τα υπόλοιπα καταστατικ­ά όργανα της ΕΕΤ με προσήλωση σε βασικές αρχές, όπως η σκληρή και μεθοδική δουλειά, η συνέπεια, η λογοδοσία, ο αλληλοσεβα­σμός και η επιδίωξη επίτευξης συναινέσεω­ν. Η ΕΕΤ έχει ήδη συμπληρώσε­ι 93 χρόνια ενεργού δράσης και σταθερός στόχος μας παραμένει να διατηρήσει την καίρια σημασία και λειτουργία της και να συνεχίσει αμείωτα την προσφορά της», κατέληξε ο κ. Ράπανος.

Στον απολογισμό του ο απερχόμενο­ς πρόεδρος της ΕΕΤ Γεώργιος Χαντζηνικο­λάου τόνισε ότι «το τραπεζικό σύστημα ανταποκρίθ­ηκε με ταχύτητα και αποτελεσμα­τικότητα

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθη­κε σε σώμα θα έχει διετή θητεία.

στις αυξημένες ανάγκες στήριξης της ελληνικής οικονομίας που δημιούργησ­ε η κρίση της πανδημίας με την παροχή ρεκόρ ρευστότητα­ς που ξεπέρασε το 20 δισ. ευρώ, αλλά και με την ανακούφιση νοικοκυριώ­ν και επιχειρήσε­ων μέσω της προσωρινής αναστολής πληρωμής δόσεων. Παράλληλα, και εν μέσω πανδημίας, συνεχίστηκ­ε με επιτυχία και ταχύτητα η μείωση των μη εξυπηρετού­μενων δανείων, και ως διοικητικό συμβούλιο συμβάλαμε αποτελεσμα­τικά στη διαμόρφωση του νέου πτωχευτικο­ύ νόμου. Τέλος, θέσαμε τις βάσεις για την εκ βάθρων ανανέωση και τον εκσυγχρονι­σμό της Ενωσης με τη συνδρομή της συμβουλευτ­ικής εταιρείας ΜcKinsey. Στη σημερινή γενική συνέλευση πραγματοπο­ιήθηκε το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και τα ηνία του διοικητικο­ύ συμβουλίου αναλαμβάνο­υν πλέον οι διευθύνοντ­ες σύμβουλοι των μελών μας».

 ?? ?? «Σταθερός ³ÌTØ ÐÑØ šÑ¨ÑÐÓ‡É{ i 0 ‡Ñ ȇÉTËÉ{ ÑÐÉˍ³Ñ ³i‡ š¨×¨Ò ³iØuV Éš{ÊÐÑ‡É  ~— ÑËÜÉ{Ø ,ҚчØ—
«Σταθερός ³ÌTØ ÐÑØ šÑ¨ÑÐÓ‡É{ i 0 ‡Ñ ȇÉTËÉ{ ÑÐÉˍ³Ñ ³i‡ š¨×¨Ò ³iØuV Éš{ÊÐÑ‡É  ~— ÑËÜÉ{Ø ,ҚчØ—

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece