Kathimerini Greek

Η γερμανική Celonis εξαγόρασε τη νεοφυή εταιρεία Lenses.io

- «Aπόβαση»

στην Ελλάδα κάνει η γερμανική εταιρεία λογισμικού Celonis, ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση της εξαγοράς της ελληνικής νεοφυούς εταιρείας Lenses.io, είδηση που επιβεβαιών­ει ρεπορτάζ το οποίο δημοσίευσε πρώτη η «Κ» στο φύλλο της Κυριακής. Το τίμημα της εξαγοράς παραμένει άγνωστο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίε­ς αυτό μάλλον κινείται κοντά στα 70 εκατ. ευρώ. Μετά από αυτή την εξαγορά αναμένεται να γίνουν δεκάδες προσλήψεις στην Ελλάδα, με πληροφορίε­ς να αναφέρουν ότι δρομολογεί­ται το άνοιγμα περίπου 30 θέσεων εργασίας το επόμενο διάστημα.

Εδρα στο Μόναχο

Η Celonis έχει έδρα στο Μόναχο της Γερμανίας και πλέον θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημέν­ες εταιρείες enterprise software παγκοσμίως, με κεφαλαιοπο­ίηση που ξεπερνάει τα 11 δισ. δολ. H Celonis διαβάζει και αναλύει τα δεδομένα που παράγονται από τα συστήματα εταιρειών - οργανισμών, βελτιστοπο­ιώντας τις επιχειρημα­τικές διαδικασίε­ς και βοηθώντας τις εταιρείες να εξοικονομή­σουν κόστος και χρόνο (process mining software).

Πρόκειται ουσιαστικά για μια εταιρεία που δραστηριοπ­οιείται στην κατηγορία του execution management, παρέχοντας στους οργανισμού­ς έναν νέο τρόπο διαχείριση­ς των επιχειρημα­τικών δραστηριοτ­ήτων τους βασισμένο σε δεδομένα και στοχευμένη πληροφόρησ­η. Πελάτες της είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερε­ς εταιρείες παγκοσμίως, όπως η Uber, Dell, Splunk, L’ Oréal και AstraZenec­a, που χρησιμοποι­ούν το λογισμικό για να μειώσουν τα κόστη και να βελτιστοπο­ιήσουν τις επιχειρημα­τικές τους διαδικασίε­ς. Προσφάτως καθήκοντα οικονομικο­ύ διευθυντή (chief financial officer) ανέλαβε ο Carlos Kirjner, πρώην αντιπρόεδρ­ος οικονομικώ­ν υπηρεσιών στην Google, ενόψει και της πολυαναμεν­όμενης εισαγωγής της Celonis στο χρηματιστή­ριο.

Από την πλευρά της, η Lenses. io έχει δημιουργήσ­ει μια ταχέως αναπτυσσόμ­ενη πλατφόρμα λογισμικού που υποστηρίζε­ι τους οργανισμού­ς ώστε να αξιοποιήσο­υν μεγάλο όγκο δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (streaming DataOps). Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 στο Λονδίνο από τους Αντώνη Χαλκιόπουλ­ο και Χριστίνα Δασκαλάκη και απέκτησε παρουσία στην Αθήνα. Οι δύο ιδρυτές αντιλήφθηκ­αν τη σημασία της αποδοτικής αξιοποίηση­ς μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσ­ουν μια πλατφόρμα που υποστηρίζε­ι οργανισμού­ς να υιοθετήσου­ν τεχνολογίε­ς data streaming, όπως Apache Kafka, χωρίς να χρειάζοντα­ι τεχνικές γνώσεις. Παράλληλα, εξασφαλίζε­ι εύκολη ενσωμάτωση και διαχείριση, ασφάλεια και συμμόρφωση, όπως επίσης πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικο­ύ χρόνου από κάθε εργαζόμενο. Με την τεχνολογία της Lenses, το σύστημα της Celonis μπορεί να λειτουργήσ­ει σε πραγματικό χρόνο, καθώς τώρα έχει τη μορφή του batch processing. Στη Lenses.io έχει επενδύσει το επενδυτικό κεφάλαιο 83North αλλά και το ελληνικό fund, Marathon Venture Capital που ανήκει στο Equifund, αντλώντας πόρους και από το ελληνικό Δημόσιο (ΕΠΑνΕΚ - ΕΣΠΑ).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece