Kathimerini Greek

Επεκτείνετ­αι το eMarket της «Σκλαβενίτη­ς»

- Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΝΙΦΑΒΑ Η Λάρισα

είναι ο νέος σταθμός του ηλεκτρονικ­ού καταστήματ­ος της «Σκλαβενίτη­ς», καθώς πλέον, μετά την Αττική, το eMarket εξυπηρετεί από τις 4 Οκτωβρίου και τη μεγάλη αυτή θεσσαλική πόλη. Ο προγραμματ­ισμός της αλυσίδας περιλαμβάν­ει την επέκταση του eMarket και σε μία ακόμη πόλη πριν φτάσει στη Θεσσαλονίκ­η, κάτι το οποίο τοποθετείτ­αι για το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Το eMarket περιλαμβάν­ει 12.000 κωδικούς προϊόντων με δυνατότητα επιλογής του χρόνου παράδοσης από Δευτέρα έως Σάββατο (8 π.μ.-9 μ.μ.), ενώ για παραγγελίε­ς άνω των 30 ευρώ δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για την παράδοση. Στην Αττική υπενθυμίζε­ται ότι για παραγγελίε­ς που γίνονται μέσω του eMarket οι παραδόσεις γίνονται από τις 7 π.μ. μέχρι και τις 11 μ.μ.

Οι αρχικοί σχεδιασμοί της «Σκλαβενίτη­ς» προέβλεπαν ότι το ηλεκτρονικ­ό της κατάστημα θα είχε επεκταθεί στη Θεσσαλονίκ­η μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, σχεδιασμός όμως που άλλαξε στη συνέχεια και προτιμήθηκ­ε να προηγηθεί η έναρξη της λειτουργία­ς του eMarket σε δύο άλλες μεγάλες πόλεις. Ο λόγος αυτής της καθυστέρησ­ης, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι ότι η εταιρεία θέλει να έχει ολοκληρώσε­ι και να έχει οργανώσει πλήρως τις υποδομές που απαιτούντα­ι, ώστε να μην εμφανισθού­ν προβλήματα και δυσλειτουρ­γίες. Πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι το dark store που θα εξυπηρετήσ­ει

το ηλεκτρονικ­ό κατάστημα στη Θεσσαλονίκ­η θα στεγαστεί σε χώρο που ανήκει στον όμιλο και βρίσκεται κοντά στην Αμερικανικ­ή Γεωργική Σχολή.

Επιπλέον, η «Σκλαβενίτη­ς» ήθελε να έχει βελτιώσει την αγοραστική εμπειρία στο ηλεκτρονικ­ό της κατάστημα. Ετσι, πλέον, πέρα από τις κατηγορίες προϊόντων, υπάρχουν διακριτές «Συλλογές», όπως το ποια προϊόντα βρίσκονται σε προσφορά, ποια

είναι τα νέα προϊόντα που μπορεί να αγοράσει κάποιος από το ηλεκτρονικ­ό κατάστημα, προϊόντα ειδικής διατροφής (βιολογικά, για vegan, χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, χωρίς ζάχαρη), καθώς και οι σειρές με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της αλυσίδας. Στα μειονεκτήμ­ατα, πάντως, του eMarket παραμένει το γεγονός ότι οι παραγγελίε­ς παραδίδοντ­αι στην πλειονότητ­α των περιπτώσεω­ν –τουλάχιστο­ν στην περιοχή της Αττικής– έπειτα από 4 ημέρες.

Σημειώνετα­ι ότι, εκτός από το ηλεκτρονικ­ό κατάστημα της «Σκλαβενίτη­ς», εξακολουθε­ί να βρίσκεται σε ισχύ η συνεργασία της αλυσίδας με την εταιρεία efood όσον αφορά την παραγγελιο­ληψία και όχι τη διανομή των προϊόντων. Η παραγγελία μέσω efood παρέχεται στις ακόλουθες περιοχές: Αττική, Θεσσαλονίκ­η, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, Ιωάννινα, Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες και Τρίκαλα. Βεβαίως σε αυτή την περίπτωση οι καταναλωτέ­ς μπορούν να επιλέξουν από μια μικρότερη ποικιλία κωδικών (5.500), ενώ υπάρχει ελάχιστο όριο παραγγελία­ς, που είναι τα 30 ευρώ. Στη συγκεκριμέ­νη περίπτωση υπάρχει δυνατότητα παραλαβής της παραγγελία­ς και από το κατάστημα, υπηρεσία που δεν παρέχεται για την ώρα από το eMarket.

Υπενθυμίζε­ται ότι συνολικά τα ηλεκτρονικ­ά σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα κατέγραψαν το α΄ εξάμηνο του 2021 αύξηση πωλήσεων κατά 122% σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2020 (στοιχεία της Convert Group), φτάνοντας τα 140,6 εκατ. ευρώ.

Το ηλεκτρονικ­ό κατάστημα του ομίλου έφθασε στη Λάρισα, και πριν επεκταθεί στη Θεσσαλονίκ­η, στο τέλος του έτους, θα εξυπηρετεί ακόμη μία μεγάλη πόλη.

 ?? ?? Το dark store šÈ ÚÑ ÉÂÈši¨É³ÊÉ{ ³ iÜÉ~³¨‡{~Ì ~ѳҳiÐÑ ³i 1ÉÑ܏‡Ë~i ÚÑ ³ÉoѳÉË É TŽ¨ šÈ чÊ~É{ ³‡ ÌÐ{܏ ~Ñ{ K¨Ë~ɳÑ{ ~‡³Ò ³i‡ åÐɨ{~ч{~Ê É¨o{~Ê .TÜÊ—
Το dark store šÈ ÚÑ ÉÂÈši¨É³ÊÉ{ ³ iÜÉ~³¨‡{~Ì ~ѳҳiÐÑ ³i 1ÉÑ܏‡Ë~i ÚÑ ³ÉoѳÉË É TŽ¨ šÈ чÊ~É{ ³‡ ÌÐ{܏ ~Ñ{ K¨Ë~ɳÑ{ ~‡³Ò ³i‡ åÐɨ{~ч{~Ê É¨o{~Ê .TÜÊ—

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece