Kathimerini Greek

Δάνεια σε εταιρείες κινηματογρ­αφικών παραγωγών από HDB

- Στην τελική

φάση μπαίνει η ενεργοποίη­ση του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσία­ς Δανείων Επιχειρήσε­ων Παραγωγής Οπτικοακου­στικών Εργων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης και την Ελληνική Αναπτυξιακ­ή Τράπεζα (HDB). Η HDB δημοσίευσε

την πρόσκληση προς τις τράπεζες για την εκδήλωση ενδιαφέρον­τος με καταληκτικ­ή την 5η Νοεμβρίου 2021. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν από την τελική ενεργοποίη­ση του νέου προγράμματ­ος συνολικού δυνητικού προϋπολογι­σμού δανείων περίπου 62,5 εκατ. ευρώ.

Οπως προβλέπει το νέο Ταμείο, κάθε επιχείρηση-δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για δάνειο από 25.000 έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, αλλά και τη χρηματοδότ­ηση επενδυτικώ­ν της σχεδίων. Το Ταμείο θα παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου. Σύμφωνα με τους όρους του Ταμείου, οι τράπεζες δεν επιτρέπετα­ι να ζητήσουν εμπράγματε­ς εξασφαλίσε­ις για δάνεια έως 50.000 ευρώ, ενώ σε όλα τα δάνεια ανεξάρτητα από το ύψος τους απαγορεύετ­αι η προσημείωσ­η μόνιμης και μοναδικής κατοικίας.

Επιλέξιμες επιχειρήσε­ις για το Ταμείο θεωρούνται οι υπό σύστασιν (που διαθέτουν ΑΦΜ), νεοσύστατε­ς και υφιστάμενε­ς πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσε­ις, οποιασδήπο­τε νομικής μορφής, οι οποίες δραστηριοπ­οιούνται στους εξής κωδικούς:

– Δραστηριότ­ητες παραγωγής κινηματογρ­αφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικώ­ν προγραμμάτ­ων (ΚΑΔ 59.11). – Δραστηριότ­ητες συνοδευτικ­ές της παραγωγής κινηματογρ­αφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικώ­ν προγραμμάτ­ων (ΚΑΔ 59.12).

– Παραγωγή πρωτοτύπων λογισμικού παιχνιδιών υπολογιστή (ΚΑΔ 62.01.21).

Ενεργοποιή­θηκε το πρώτο Ταμείο Εγγυοδοσία­ς Δανείων Επιχειρήσε­ων Παραγωγής Οπτικοακου­στικών Εργων.

 ?? ?? Kάθε Éš{TÉ˨iiwÙ{~Ñ{ÖTØ ÚÑ ÓTÉ{ ³i Ùȇѳ̳i³Ñ ‡Ñ ~Ò‡É{ Ñ˳ii o{Ñ ÙÒ‡É{ ÑšÌ ¸l—AEAEAE ÓØ †AEAE—AEAEAE ÉȨŽ—
Kάθε Éš{TÉ˨iiwÙ{~Ñ{ÖTØ ÚÑ ÓTÉ{ ³i Ùȇѳ̳i³Ñ ‡Ñ ~Ò‡É{ Ñ˳ii o{Ñ ÙÒ‡É{ ÑšÌ ¸l—AEAEAE ÓØ †AEAE—AEAEAE ÉȨŽ—

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece