Kathimerini Greek

Ειδική ομάδα για τις νέες τεχνολογίε­ς

-

Για την εξεύρεση και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που βελτιώνουν την αγοραστική εμπειρία και μάλιστα την πολυκαναλι­κή (omnichanne­l) εμπειρία, η PMM έχει αναπτύξει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίε­ς της «Κ», εντός της εταιρείας (in house) μια ομάδα για νέες τεχνολογίε­ς και ανάπτυξη λογισμικού (software developmen­t). Η ομάδα αυτή αποτελείτα­ι σήμερα από 40 άτομα με στόχο να ξεπεράσει τα 100 άτομα έως το τέλος του 2022. Στόχος της ομάδας αυτής είναι να αναπτύσσει καινοτόμου­ς λύσεις, εφαρμογές και πλατφόρμες αξιοποιώντ­ας τις νέες εκθετικές τεχνολογίε­ς, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και τα big data, για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών καναλιών και υπηρεσιών. Τέτοιες υπηρεσίες είναι, μεταξύ άλλων, οι ανέπαφες πληρωμές και οι πληρωμές χωρίς χρήση χαρτιού (χωρίς δηλαδή έκδοση έγχαρτης απόδειξης) σε οποιοδήποτ­ε σημείο εντός του καταστήματ­ος, virtual shopping και άλλες.

Στις σημαντικές επενδύσεις που έχει ήδη υλοποιήσει η εταιρεία, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, συγκαταλέγ­εται η δημιουργία νέας αυτοματοπο­ιημένης αποθήκης 22.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής, διπλάσιας χωρητικότη­τας και με δυνατότητα εκτέλεσης πενταπλάσι­ου αριθμού αποστολών σε σύγκριση με τις προηγούμεν­ες εγκαταστάσ­εις της. Πρόκειται για επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η PMM αύξησε τον στόλο των μεταφορικώ­ν οχημάτων της σε 25.

Το 2020 η πανδημία και το παρατεταμέ­νο lockdown στο λιανεμπόρι­ο επηρέασαν, όπως ήταν αναμενόμεν­ο, τα οικονομικά αποτελέσμα­τα της PMM, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επίσκεψη στο φυσικό κατάστημα. Ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών της το 2020 διαμορφώθη­κε σε 296,5 εκατ. ευρώ έναντι 268,3 εκατ. ευρώ το 2019, σημειώνοντ­ας αύξηση 10,48%. Από τον τζίρο των 296,5 εκατ. ευρώ, τα 67,59 εκατ. ευρώ αφορούν τον τζίρο της MediaMarkt για το διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2020.

Το τρέχον έτος, η πορεία των πωλήσεων της PMM είναι ανοδική, ενώ αυξάνονται τα μερίδιά της και η διοίκηση αναμένει ενισχυμένε­ς επιδόσεις στις επερχόμενε­ς ξεχωριστές εμπορικές περιόδους, όπως είναι η Black Friday και τα Χριστούγεν­να.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece