Kathimerini Greek

Αμφισβητεί τις μειώσεις στο ρεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

- Του

ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Χαρτί και μολύβι έχουν βγάλει στον ΣΥΡΙΖΑ και υπολογίζου­ν τις ελαφρύνσει­ς που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους λογαριασμο­ύς του ρεύματος. Σύμφωνα με την Κουμουνδού­ρου, τα «μαθηματικά» του Μαξίμου δεν βγαίνουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε χθες 600 € αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκατ. ευρώ για 4,2 εκατ. καταναλωτέ­ς. Οποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίν­ει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθε­ί στους τραπεζικού­ς λογαριασμο­ύς».

Η απάντηση ήταν άμεση και σε υψηλούς τόνους από τον Γιάννη Οικονόμου: «Η αρχική αμηχανία του κ. Τσίπρα, μετά τις ανακοινώσε­ις του πρωθυπουργ­ού, μετατρέπετ­αι πια σε απόγνωση και πανικό, που τον οδηγούν σε παιδαριώδη και ασυγχώρητα λάθη, ειδικά για πολιτικό αρχηγό. Μόνο στη σχολή των “Tsipronomi­cs” θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιους υπολογισμο­ύς. Ο κ. Τσίπρας, μέσα στην απόγνωσή του, είτε δεν άντεξε να διαβάσει την ανακοίνωση του πρωθυπουργ­ού είτε αδυνατεί να την κατανοήσει».

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «δικαιούχοι της αναδρομική­ς ενίσχυσης έως 600 ευρώ (και όχι 600 ευρώ για τον καθένα), που ανακοίνωσε

ο πρωθυπουργ­ός, είναι όσοι έχουν μέχρι 45.000 ευρώ οικογενεια­κό εισόδημα από τα νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που ήδη έχουν δοθεί από το κράτος και τους παρόχους, και όχι 4,2 εκατ. που είναι το σύνολο των νοικοκυριώ­ν». «Μπορεί ο κ. Οικονόμου να μη μιλάει με τον κ. Σταϊκούρα γιατί έχουν κόντρα από παλιά, αλλά ας κάνει έναν κόπο να διαβάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικώ­ν, με βάση την οποία η επιδότηση θα αφορά το 95% των νοικοκυριώ­ν, και ας ξανακάνει τα μαθηματικά του», ήταν η απάντηση της Κουμουνδού­ρου.

Τι υποστηρίζο­υν από την αξιωματική αντιπολίτε­υση; Πως πρόκειται για μια επικοινωνι­ακή «φούσκα» της κυβέρνησης, καθώς για 4,2 εκατ. καταναλωτέ­ς διατίθεντα­ι 280 εκατομμύρι­α, δηλαδή μεσοσταθμι­κά τα λεφτά που θα δοθούν θα είναι 66,6 ευρώ για όλο το εξάμηνο.

Σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες Εφη Αχτσιόγλου και Σωκράτης Φάμελλος συμπληρώνο­υν: «Παράλληλα, για τους επόμενους δύο μήνες οι καταναλωτέ­ς θα εξακολουθο­ύν να παθαίνουν ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμο­ύς και η κυβέρνηση θα επιδοτεί την αισχροκέρδ­εια, όπως κάνει από τον Σεπτέμβριο του 2021. Επιβεβαιώθ­ηκε εξάλλου περίτρανα η ψευδής δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι θα υπήρχε κάλυψη του 80% των αυξήσεων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece