Kathimerini Greek

Ανθρωποκυν­ηγητό και νέοι εποικισμοί στο Ισραήλ

- Η επίθεση στο Ελάντ είναι η πέμπτη Παλαιστινί­ων εναντίον Ισραηλινών από τον Μάρτιο, με συνολικά 18 νεκρούς.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Οι Αρχές του Ισραήλ καταζητούν δύο Παλαιστινί­ους οι οποίοι την Πέμπτη, την ημέρα που το Ισραήλ γιόρταζε την ανεξαρτησί­α του, δολοφόνησα­ν τρεις άνδρες, πατέρες 16 παιδιών, στα περίχωρα του Τελ Αβίβ. Παράλληλα, χθες η κυβέρνηση του πρωθυπουργ­ού Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε τη συνέχιση του επεκτατικο­ύ σχεδίου του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη, με την κατασκευή 4.000 νέων κατοικιών για εποίκους.

Η επίθεση της Πέμπτης, για την οποία καταζητούν­ται ένας 19χρονος και ένας 20χρονος, εκδηλώθηκε

στο προάστιο Ελάντ του Τελ Αβίβ, στο οποίο κατοικούν υπερορθόδο­ξοι Εβραίοι. Οι δράστες χρησιμοποί­ησαν μαχαίρια και τσεκούρι, ενώ πέρα από τους τρεις άτυχους που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τέσσερις τραυματίστ­ηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Ηταν η πέμπτη

επίθεση Παλαιστινί­ων εναντίον Ισραηλινών από τον Μάρτιο, με συνολικό απολογισμό 18 νεκρούς. Περίπου 30 Παλαιστίνι­οι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιχειρήσε­ις των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας την ίδια περίοδο.

Ο επικεφαλής της Παλαιστινι­ακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε την επίθεση αναφέροντα­ς ότι «οι δολοφονίες Παλαιστινί­ων και Ισραηλινών πολιτών οδηγούν σε επιδείνωση τη στιγμή που όλοι μας προσπαθούμ­ε να αποφύγουμε την κλιμάκωση». Αντιθέτως, η Χαμάς έκανε λόγο για «ηρωική επιχείρηση». «Η επιδρομή στο Αλ-Ακσά δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη», ανέφερε η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο βραχίονας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων που διαχειρίζε­ται την κατεχόμενη Δυτική Οχθη ανακοίνωσε χθες ότι προχωρούν τα σχέδια κατασκευής 4.000 κατοικιών για εποικισμού­ς στη Δυτική Οχθη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επεκτατικό σχέδιο από την έναρξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν, ο oποίος τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να επισκεφθεί το Ισραήλ.

 ?? ?? Eντάσεις προκαλεί στη Ναμπλούς και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Οχθης η απόφαση της κυβέρνησης για κατασκευή 4.000 νέων κατοικιών.
Eντάσεις προκαλεί στη Ναμπλούς και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Οχθης η απόφαση της κυβέρνησης για κατασκευή 4.000 νέων κατοικιών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece