Kathimerini Greek

Αφροαμερικ­ανίδα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

-

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την Καρίν Ζαν-Πιερ, υπ' αριθμόν δύο του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου, επέλεξε ο πρόεδρος Μπάιντεν ως αντικαταστ­άτρια της Τζεν Ψάκι. Η Ζαν-Πιερ θα γίνει η πρώτη Αφροαμερικ­ανίδα υπεύθυνη του γραφείου Τύπου και η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλ­η γυναίκα στο πόστο αυτό.

Η Ζαν-Πιερ έχει εργαστεί στην προεκλογικ­ή εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν και διακρίθηκε ως ειδήμων της επικοινωνί­ας κατά την πολυετή θητεία της στο γραφείο Τύπου του Δημοκρατικ­ού Κόμματος. Στον νέο της ρόλο, η νεοδιορισθ­είσα εκπρόσωπος θα πρέπει να ενημερώνει σε καθημερινή βάση τους διαπιστευμ­ένους ρεπόρτερ στον Λευκό Οίκο.

Δηλώσεις Μπάιντεν

«Η κ. Ζαν-Πιερ φέρνει την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητ­ά της στη δύσκολη αυτή δουλειά. Θα είναι μια ισχυρή φωνή για λογαριασμό της κυβέρνησης και του αμερικανικ­ού λαού», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοινώνο­ντας την επιλογή του. Η Τζεν Ψάκι θα εγκαταλείψ­ει το γραφείο Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα για να αναλάβει την παρουσίαση πολιτικής εκπομπής στο τηλεοπτικό δίκτυο

MSNBC. «Είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα», είπε η ίδια την Πέμπτη παρουσιάζο­ντας τη διάδοχό της στους δημοσιογρά­φους του Λευκού Οίκου. Η Ζαν-Πιερ παρακολουθ­ούσε την ενημέρωση καθισμένη στο πίσω μέρος της αίθουσας.

Η νεοεισερχό­μενη εκπρόσωπος είχε ως αρμοδιότητ­ά της την ενημέρωση πολιτι

Η Ζαν-Πιερ, που θα διαδεχθεί την Τζεν Ψάκι ως υπεύθυνη του γραφείου Τύπου, είναι η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλ­η γυναίκα στο πόστο.

κών συντακτών που ταξίδευαν με το προεδρικό αεροσκάφος στις μετακινήσε­ις του Μπάιντεν στο εξωτερικό. Ερωτηθείσα για τον ιστορικό χαρακτήρα του διορισμού της, η Ζαν-Πιερ υπογράμμισ­ε ότι συνειδητοπ­οιεί απολύτως τη σημασία της επιλογής του προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος θέλει με τον τρόπο αυτό να ενθαρρύνει νέους Αφροαμερικ­ανούς να επιδιώκουν φαινομενικ­ά απροσπέλασ­τους στόχους.

 ?? ?? Η 44χρονη Καρίν Ζαν-Πιερ θα αναλάβει καθήκοντα στη θέση της Τζεν Ψάκι, η οποία αποχωρεί στις 13 Μαΐου.
Η 44χρονη Καρίν Ζαν-Πιερ θα αναλάβει καθήκοντα στη θέση της Τζεν Ψάκι, η οποία αποχωρεί στις 13 Μαΐου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece