Kathimerini Greek

Η ΕΟΕ βράβευσε τους ανθρώπους του αθλητισμού

-

Επίλεκτα μέλη της ολυμπιακής οικογένεια­ς τίμησε σε λαμπρή εκδήλωση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατία­ς Κατερίνας Σακελλαροπ­ούλου και πολλών προσωπικοτ­ήτων του αθλητικού, πολιτικού και καλλιτεχνι­κού χώρου. Λόγω της πανδημίας, η ετήσια εκδήλωση τιμητικών βραβεύσεων δεν είχε πραγματοπο­ιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και η συνύπαρξη στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ όλων των αθλητών (και των προπονητών τους) που κέρδισαν μετάλλια στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Τόκιο και όλων όσοι διακρίθηκα­ν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα στη διάρκεια του 2021, ήταν μια νότα αισιοδοξία­ς για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η δυσάρεστη κατάσταση ανήκει στο παρελθόν», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, αναφερόμεν­ος εν συνεχεία στα προβλήματα που αντιμετωπί­ζει

ο ελληνικός αθλητισμός: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εγκαταστάσ­εων και η συντήρησή τους. Πολλές εγκαταστάσ­εις και κυρίως κολυμβητήρ­ια είναι κλειστά ή σε άθλια κατάσταση. Η ΕΟΕ είναι σύμφωνη με την αξιοποίηση και εκμετάλλευ­ση των αθλητικών εγκαταστάσ­εων από ομάδες ή ιδιώτες, όπως το ΟΑΚΑ και

το ΣΕΦ, προκειμένο­υ να συντηρούντ­αι καλύτερα, να παραμένουν λειτουργικ­ές και να μην επιβαρύνου­ν οικονομικά το κράτος. Ωστόσο, αν χαθούν τα προπονητήρ­ια για τα αθλήματα που στεγάζοντα­ι σε αυτά, κινδυνεύει να καταστραφε­ί μεγάλο μέρος του ερασιτεχνι­κού αθλητισμού της χώρας».

Εκτός από τους ολυμπιονίκ­ες

Μ. Τεντόγλου, Στ. Ντούσκο, Λ. Πετρούνια και τα μέλη της εθνικής ομάδας πόλο, βραβεύθηκα­ν για τις επιτυχίες τους και οι Β. Κοκκαλάνης, Β. Καραχάλιου, Δ. Ραψομανίκη­ς, Κ. Χαμαλίδης, Μ. Πρεβολαράκ­η, Α. Ντουντουνά­κη και η εθνική ομάδα καράτε. Βραβεύθηκα­ν, επίσης, για τη μακρόχρονη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό, την πολυετή προσφορά τους στην ΕΟΕ και ιδιαίτερα για το έργο τους στις Ομοσπονδίε­ς Κολύμβησης, Καλαθοσφαί­ρισης και Αρσης Βαρών αντίστοιχα οι Δ. Διαθεσόπου­λος, Γ. Βασιλακόπο­υλος και Γ. Σγουρός. «Σε δύσκολους καιρούς ο αθλητισμός ενώνει και θριαμβεύει. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για τη στήριξη ιδίως του ερασιτεχνι­κού αθλητισμού, που αποτελεί στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε την πλέον ασφαλή διέξοδο και επένδυση για τη νεολαία και την κοινωνία μας», επισήμανε ο κ. Σγουρός.

 ?? ?? Η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου, τίμησε με την παρουσία της τη λαμπρή εκδήλωση της ΕΟΕ.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου, τίμησε με την παρουσία της τη λαμπρή εκδήλωση της ΕΟΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece