Kathimerini Greek

«Κλειστή στροφή» σήμερα στη Σούπερ Λιγκ 1

-

Η πιο... κλειστή από τις τρεις στροφές που απομένουν έως το τέλος του πρωταθλήμα­τος είναι η σημερινή (8η) αγωνιστική των πλέι οφ, που περιλαμβάν­ει τα δύο εξ ορισμού μεγαλύτερα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ: ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα (18.30) τον συμπολίτη του Αρη και στις 21.00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκ­ό στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς». Θεωρητικά, τη βαθμολογικ­ή πίεση την έχουν μόνο οι δύο φιλοξενούμ­ενοι που κυνηγούν ένα εισιτήριο για την Ευρώπη, αλλά σε τέτοια παιχνίδια το γόητρο είναι τόσο ισχυρό, σε σημείο που όλα τα άλλα να μοιάζουν αδιάφορα και να μπαίνουν στην άκρη. Ψηλό εμπόδιο έχει και η ΑΕΚ με αντίπαλο τον (με πολλές απουσίες) ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ (19.30), κι ας μη μοιάζει και τόσο λαμπερό αυτό το ζευγάρωμα σε σχέση με τα άλλα δύο.

Ο πρωταθλητή­ς Ολυμπιακός δεν θα κάνει απόψε τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου και θα μπει με... φουλ τις μηχανές του στο ντέρμπι, όπως δείχνει η απόφαση του Μαρτίνς να χρησιμοποι­ήσει τους βασικούς παίκτες του και όχι μια πειραματικ­ή ενδεκάδα όπως κόντρα στον Αρη στη Θεσσαλονίκ­η. Μόνοι απόντες οι Μανωλάς, Φορτούνης και Μπα, ενώ οι «πράσινοι» θα πάνε στο Φάληρο χωρίς τον Βέλεθ (είναι στο «κόκκινο» και ο Γιοβάνοβιτ­ς επέλεξε να τον ξεκουράσει) και τον τραυματία Γκατσίνοβι­τς.

Ο ΠΑΟΚ μετράει εννέα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη και είναι σε κατάσταση... συναγερμού, όπως δείχνει και η ομιλία του Λουτσέσκου στους παίκτες του με στόχο να τους αφυπνίσει για να μη ρισκάρουν τη 2η θέση.

Ο Αρης βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερη πίεση, με χαρακτηρισ­τικό ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης πήγε στην προπόνηση και χρησιμοποί­ησε «μαστίγιο και καρότο» για να αφυπνίσει τους παίκτες.

 ?? ?? Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τον Παναθηναϊκ­ό ο οποίος «καίγεται» για βαθμούς.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τον Παναθηναϊκ­ό ο οποίος «καίγεται» για βαθμούς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece