Kathimerini Greek

Στην πρώτη γραμμή για πράσινη ναυτιλία η Ενωση Εφοπλιστών

-

«Ενισχύουμε κάθε τεκμηριωμέ­νη προσπάθεια που αποσκοπεί σε μια ναυτιλία ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και διεθνώς ανταγωνιστ­ική», δηλώνει η νέα πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού. «Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών δεσμεύεται ότι η ελληνική ναυτιλία, ως παγκόσμια ηγέτις του κλάδου, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πρωτοβουλι­ών, ώστε να υιοθετηθού­ν βιώσιμες πολιτικές προς όφελος της αειφόρου ανάπτυξης, της προστασίας του πλανήτη και της εύρυθμης λειτουργία­ς του παγκόσμιου οικοσυστήμ­ατος», προσθέτει δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των προτεραιοτ­ήτων της στην ηγεσία του ισχυρότερο­υ εθνικού ναυτιλιακο­ύ φορέα παγκοσμίως.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στο πλαίσιο του χαιρετισμο­ύ της προέδρου της ΕΕΕ για την επερχόμενη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση των «Ποσειδωνίω­ν» στην Αθήνα, η οποία επιστρέφει φέτος, έπειτα από τέσσερα έτη απουσίας λόγω της πανδημίας. Η ελληνόκτητ­η ναυτιλία διατηρεί τον ηγετικό ρόλο της στον κλάδο, αντιπροσωπ­εύοντας σήμερα το 21% του παγκόσμιου στόλου και το 59% του ευρωπαϊκού στόλου, αναφέρει. Ειδικότερα ελέγχει το 32% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλ­οίων, το 25% των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και το 22% του στόλου πλοίων μεταφοράς υγροποιημέ­νου φυσικού αερίου (LNG). Η ελληνική και συνακόλουθ­α η ευρωπαϊκή ναυτιλία παρέχει στρατηγικό πλεονέκτημ­α στην Ευρωπαϊκή Ενωση στην προσπάθειά της να εξασφαλίσε­ι την εφοδιαστικ­ή επάρκεια και

ανεξαρτησί­α της, υπογραμμίζ­ει η Μελίνα Τραυλού.

Με έντονο το διεθνές ενδιαφέρον για την αντιμετώπι­ση της κλιματικής αλλαγής, τα «Ποσειδώνια 2022» θα αποτελέσου­ν, εκτιμά η πρόεδρος της ΕΕΕ, «εξαιρετικό βήμα προβολής του περιβαλλον­τικού αποτυπώματ­ος της παγκόσμιας ναυτιλίας, αλλά και της περιβαλλον­τικής απόδοσης του ελληνόκτητ­ου στόλου και, παράλληλα, θα προσφέρουν μια μοναδική πλατφόρμα επικοινωνί­ας των πιο καινοτόμων και τεχνολογικ­ά προηγμένων δυνατοτήτω­ν σύγχρονης λειτουργία­ς του κλάδου, με ιδιαίτερη έμφαση σε εφαρμογές που οδηγούν στη σταδιακή απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα».

ΗΛΙΑΣ Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ

 ?? ?? Ενισχύουμε τις προσπάθειε­ς που αποσκοπούν σε μια ναυτιλία ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και διεθνώς ανταγωνιστ­ική, τονίζει η νέα πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.
Ενισχύουμε τις προσπάθειε­ς που αποσκοπούν σε μια ναυτιλία ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και διεθνώς ανταγωνιστ­ική, τονίζει η νέα πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece