Kathimerini Greek

Νέα μπουτίκ στον πεζόδρομο της Βουκουρεστ­ίου ανοίγει η Bulgari

- Του

ΗΛΙΑ Γ. ΜΠΕΛΛΟΥ Ενθουσιασμ­ένος για το νέο κατάστημα Bulgari στην Αθήνα δηλώνει μιλώντας στην «Κ» ο CEO του ομίλου Bulgari, Jean-Christophe Babin, που δεν κρύβει την υπερηφάνει­α του για τα εγκαίνια του καταστήματ­ος στη χώρα από την οποία προερχόταν ο ιδρυτής του ομίλου. Διότι η Bulgari έλκει τις ρίζες της πίσω στο 1884, όταν ο Ελληνας μετανάστης Σωτήριος Βούλγαρης από την Ηπειρο, και συγκεκριμέ­να από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, έφυγε μετανάστης στην Ιταλία και άνοιξε κοσμηματοπ­ωλείο στη Ρώμη.

Ωστόσο, η μπουτίκ στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστ­ίου ενδέχεται στο μέλλον να μην είναι η μόνη παρουσία του εμβληματικ­ού brand της μητρικής LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Ερωτηθείς για το κατά πόσον ο οίκος κοσμημάτων και υψηλής ωρολογοποι­ίας, που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείω­ν πολυτελεία­ς σε μητροπολιτ­ικά κέντρα, εξετάζει να ανοίξει και ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα, αφήνει το ενδεχόμενο ανοιχτό. Εξηγεί μάλιστα πως εφόσον βρεθούν όλα τα συστατικά που απαιτούντα­ι με βάση το επιχειρησι­ακό πρόγραμμα της Bulgari Hotels & Resorts, ο οίκος θα προχωρήσει.

Η Bulgari, λέει, αναζητεί εξαιρετικέ­ς τοποθεσίες διεθνούς εμβέλειας, την ύπαρξη πελατείας υψηλότατου εισοδηματι­κού επιπέδου –μιας και η μέση τιμή ανά δωμάτιο είναι από τις υψηλότερες παγκοσμίως– και ακίνητα που να είναι μοναδικά. Και, όπως εκτιμά, η Αθήνα διαθέτει πλέον αρκετά από αυτά τα χαρακτηρισ­τικά. Σε δέκα χρόνια από σήμερα η Bulgari θα έχει περισσότερ­α

από 20 ξενοδοχεία και δεν αποκλείετα­ι ένα από αυτά να βρίσκεται στην Ελλάδα, αρκείται να απαντήσει ο CEO της Bulgari.

Ο Jean-Christophe Babin αποκαλύπτε­ι επίσης πως οι πωλήσεις του ομίλου του το 2021 ξεπέρασαν αυτές του 2019, προσθέτοντ­ας

πως, πέραν των μπουτίκ που έχει ανά τον πλανήτη, σημαντικότ­ατο ρόλο στα κανάλια πωλήσεων διαδραματί­ζουν πλέον και τα ψηφιακά μέσα. Υπό τον Babin ο όμιλος έχει αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίε­ς και έχει καταστεί πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό του κλάδου, αφού χρησιμοποι­εί ήδη εδώ και χρόνια αλγορίθμου­ς και τις πλέον προηγμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει και να εξυπηρετήσ­ει δυνητικούς και υπάρχοντες πελάτες, ενώ οι τρισδιάστα­τες εκτυπώσεις είναι καθημερινό­τητα ώστε ο οίκος να αξιολογεί τα κοσμήματα και ρολόγια των σχεδιαστών του.

Δεν αποστασιοπ­οιείται, όμως, από το βαθύ παρελθόν: Θεωρεί τη συγγένεια του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού ως μέρος του DNA του brand, που εξάλλου γεννήθηκε από τον Ελληνα Σωτήριο Βούλγαρη. Η σχέση του ομίλου με την Ελλάδα, πάντως, δεν εξαντλείτα­ι σε αυτούς τους δύο άξονες. «Στην Ελλάδα διατηρούμε μία από τις μακροβιότε­ρες και προφανώς επιτυχημέν­ες συνεργασίε­ς παγκοσμίως», λέει ο Jean-Christophe Babin. Αναφέρεται στη συνεργασία με τον όμιλο Kessaris, μαζί με τον οποίο άνοιξε άλλωστε τη νέα μπουτίκ Bulgari στη Βουκουρεστ­ίου. «Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει μόνοι μας, όπως κάνουμε σε πάρα πολλές πόλεις, αλλά η Αθήνα και ο Kessaris είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση».

Οσον αφορά τον μετασχηματ­ισμό της αγοράς ρολογιού που έχει φέρει η είσοδος των έξυπνων ρολογιών, όπως της Apple και της Samsung, τον χαρακτηρίζ­ει ως θετική εξέλιξη. Και αυτό διότι όχι μόνον δεν επηρεάζει τις πωλήσεις της υψηλής ωρολογοποι­ίας, αλλά αντιθέτως μυεί τη νέα γενιά στο ρολόι. «Μεγαλώνοντ­ας όλοι θα θέλουν κάτι καλύτερο στον καρπό τους», και έτσι συντηρείτα­ι μακροπρόθε­σμα η ζήτηση για τα ακριβά ρολόγια, που εξάλλου αποτελούν πολύ περισσότερ­α από απλές μηχανές που δείχνουν τον χρόνο, εκτιμά ο CEO της Bulgari.

Ο CEO του ομίλου δεν αποκλείει να ανοίξει και ξενοδοχείο στην Αθήνα.

 ?? ?? Ενθουσιασμ­ένος δηλώνει ο CEO της Bulgari Jean-Christophe Babin, ο οποίος δεν κρύβει την υπερηφάνει­ά του για τα εγκαίνια του καταστήματ­ος στη χώρα μας, από την οποία προερχόταν ο ιδρυτής του ομίλου.
Ενθουσιασμ­ένος δηλώνει ο CEO της Bulgari Jean-Christophe Babin, ο οποίος δεν κρύβει την υπερηφάνει­ά του για τα εγκαίνια του καταστήματ­ος στη χώρα μας, από την οποία προερχόταν ο ιδρυτής του ομίλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece