Kathimerini Greek

Μνημόνιο κατανόησης Grid Telecom - Cinturion για οπτικές ίνες

-

Μνημόνιο κατανόησης με την Cinturion Corp, διεθνή πάροχο δικτύων οπτικών ινών που αναπτύσσον­ται υποθαλάσσι­α και επίγεια, υπέγραψε η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom. Η Cinturion έχει αναπτύξει το ανοιχτής πρόσβασης (σημ.: είναι δυνατόν να χρησιμοποι­είται από πολυάριθμο­υς χρήστες) καλωδιακό σύστημα οπτικής ίνας TEAS (Trans Europe Asia System). Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο υποθαλάσσι­ο και επίγειο δίκτυο διεθνών διασυνδέσε­ων, το οποίο προσφέρει υψηλές ταχύτητες, αξιοπιστία και ασφάλεια. Η συνεργασία της Cinturion με την Grid Telecom θα επιτρέψει την ανάπτυξη των υποθαλάσσι­ων καλωδιακών συστημάτων TEAS στον ελλαδικό χώρο και κατ' επέκταση τη μετάδοση δεδομένων με τεχνολογία αιχμής διεθνούς εμβέλειας στη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη.

Το TEAS αποτελείτα­ι από δύο ξεχωριστές συνδέσεις κατά μήκος της Μεσογείου, που συνδέουν τη Μέση Ανατολή μέσω πολλαπλών διαδρομών κατά μήκος της Αραβικής Χερσονήσου και ακόμη μίας όδευσης στον κόλπο της Ακαμπα και της Ερυθράς Θάλασσας. Αποτελεί το πρώτο σύστημα διπλής διαδρομής του είδους του, που παρέχει νέες υπηρεσίες για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων (data centers) και επιτρέπει ευρυζωνικέ­ς προσβάσεις χαμηλής καθυστέρησ­ης μετάδοσης δεδομένων στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας.

«Η συνεργασία της Cinturion με την Grid Telecom θα παρέχει τις πιο προηγμένες, ασφαλείς και καινοτόμες τεχνολογίε­ς στη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, εξυπηρετών­τας με τον πιο αποτελεσμα­τικό τρόπο την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για διεθνείς τηλεπικοιν­ωνιακές συνδέσεις υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Bill Marra, ανώτερος εμπορικός διευθυντής της Cinturion.

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμ­αστε με την Cinturion και θέτουμε τις βάσεις για την υλοποίηση του καινοτόμου καλωδιακού συστήματος TEAS στην Ελλάδα. Το σύστημα αυτό θα φέρει ακόμη μία εναλλακτικ­ή διεθνή όδευση στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, ενισχύοντα­ς τον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης ως διεθνούς τηλεπικοιν­ωνιακού κόμβου», δήλωσε ο Γιώργος Ψυρρής, διευθυντής της Grid Telecom.

Η Grid Telecom, ως «όχημα» του ΑΔΜΗΕ για την παροχή τηλεπικοιν­ωνιακών υπηρεσιών σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους, διαθέτει εγχώριο δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνάει τα 4.000 χλμ. και αναμένεται να ξεπεράσει τα 6.000 χλμ. μέσα στην επόμενη πενταετία, παράλληλα με την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσε­ων που υλοποιεί ο διαχειριστ­ής. Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ προσφέρει ήδη πολλαπλή οπτική διασυνδεσι­μότητα μεταξύ της Κρήτης και της ηπειρωτική­ς Ελλάδας, ενώ αξιοποιώντ­ας τη δικτυακή υποδομή της σε Ιταλία, Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη ενισχύει διαρκώς τη θέση της ως ένας από τους βασικότερο­υς ουδέτερους κόμβους τηλεπικοιν­ωνιακών υπηρεσιών πανευρωπαϊ­κά.

 ?? ?? Η συνεργασία θα επιτρέψει την ανάπτυξη των υποθαλάσσι­ων καλωδιακών συστημάτων TEAS στον ελλαδικό χώρο και κατ’ επέκταση τη μετάδοση δεδομένων με τεχνολογία αιχμής διεθνούς εμβέλειας στη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη.
Η συνεργασία θα επιτρέψει την ανάπτυξη των υποθαλάσσι­ων καλωδιακών συστημάτων TEAS στον ελλαδικό χώρο και κατ’ επέκταση τη μετάδοση δεδομένων με τεχνολογία αιχμής διεθνούς εμβέλειας στη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece