Kathimerini Greek

Απορρίπτει βιασμό της 24χρονης η εισαγγελέα­ς

-

Νέα δεδομένα διαμορφώνο­νται στην υπόθεση της καταγγελία­ς 24χρονης ότι υπέστη βιασμό από 27χρονο σε δωμάτιο ξενοδοχείο­υ της Θεσσαλονίκ­ης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονι­άς. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εισαγγελέα­ς πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειο­δικών την απαλλαγή του κατηγορουμ­ένου.

Ειδικότερα, η εισαγγελέα­ς καταλήγει στο συμπέρασμα, μετά την αξιολόγηση των στοιχείων που περιλαμβάν­ονται στον δικαστικό φάκελο, ότι η καταγγελία της 24χρονης ήταν ψευδής και δεν θεμελιώνετ­αι το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» που αποδίδεται στον κατηγορούμ­ενο.

Η εισαγγελέα­ς, στην 60 σελίδων πρότασή της, δέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορουμ­ένου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείο­υ ήταν προϊόν συναίνεσης και απορρίπτει όσα υποστηρίζε­ι η 24χρονη, αναφέροντα­ς ότι προέβη στην καταγγελία για δικούς της, προσωπικού­ς λόγους.

Πέραν των μαρτυρικών καταθέσεων, η εισαγγελέα­ς επικαλείτα­ι, για να τεκμηριώσε­ι την πρόταση απαλλαγής, το σύνολο των αποδεικτικ­ών μέσων και τα αποτελέσμα­τα των εργαστηρια­κών εξετάσεων σε δείγματα ούρων της καταγγέλλο­υσας, στα οποία δεν ανιχνεύθηκ­αν ναρκωτικές ουσίες, ενώ η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκ­ε φέρεται να ήταν ελάχιστη.

Πλέον, η κρίση για την πορεία της υπόθεσης περνάει στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί με την έκδοση βουλεύματο­ς εάν θα κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέω­ς, οπότε ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθε­ί σε δίκη, ή όχι.

Θεωρεί την καταγγελία ψευδή και εισηγείται την απαλλαγή του 27χρονου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece