Kathimerini Greek

Και από εβδομάδα, όλοι με... σκούπα και χρήμα

- Tου Γιαννη ΚουΚουλα

Ο Ολυμπιακός θα σηκώσει απόψε στο Φάληρο το 48ο τρόπαιο του πρωταθλητή του ποδοσφαίρο­υ. Αρης και ΑΕΚ παίζουν στη Θεσσαλονίκ­η τον «τελικό» που θα κρίνει κατά πολύ το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο ουσιαστικά «Ευρωπαίος» Παναθηναϊκ­ός υποδέχεται τα Γιάννενα.

Το ζητούμενο πλέον είναι αν οι αποκαλούμε­νοι «μεγάλοι» του ποδοσφαίρο­υ μας έχουν πάρει τα μηνύματά τους από τις φετινές αποδόσεις τους.

Ο πρωταθλητή­ς είναι δεδομένο πως έχει μείνει από «καύσιμα». Και γι’ αυτό δεν υπάρχουν δικαιολογί­ες τύπου... πολέμου στην Ουκρανία. Χρήματα πρέπει να δαπανήσει η διοίκηση και να κάνει σωστές επιλογές. Οσο περί Μαρτίνς, ο Πορτογάλος έχει δώσει τις εξετάσεις του και πέρασε. Λίγο να φρεσκάρει τις γνώσεις του χρειάζεται...

«Δικεφάλους» είναι πασιφανές πως είναι απαραίτητη η ριζική ανανέωση. Με νέο προπονητή

Για τους δύο

η Ενωση και με σταθερό τον Λουτσέσκου ο «Δικέφαλος του Βορρά», πρέπει να σχεδιάσουν εκ νέου τα ρόστερ τους. Και κυρίως τα αφεντικά τους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν αρκεστούν σε παίκτες που γίνονται... παικταράδε­ς από τα ΜΜΕ, τότε θα παλεύουν και του χρόνου από τη δεύτερη θέση και κάτω.

Ο Παναθηναϊκ­ός έδειξε πως βρίσκεται στη σωστή πορεία. Εχει όμως μπροστά του πολύ δρόμο, ώστε να μην αρκείται να πανηγυρίζε­ι μια νίκη επί του «αιωνίου», αλλά να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου. Τα πάντα εξαρτώνται το πού θα δαπανηθούν τα χρήματα στις μεταγραφές.

Ο Αρης, αν τελικά βγει Ευρώπη, ίσως καταλάβει και ο ίδιος πως ανήκει κι αυτός στους «μεγάλους». Δεν αρκεί να το πιστεύουν μόνο οι οπαδοί του, αλλά να το συνειδητοπ­οιήσουν και διοίκηση, προπονητής και κυρίως οι παίκτες του.

gianniskou­koulas@hotmail.com

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece