Kathimerini Greek

Πανεπιστημ­ιακή αστυνομία ή καθαρίστρι­ες;

- Tου Τακη Θεοδωροπου­λου

Οείναι μέλος στην Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών. Η κίνηση αυτή έχει πάρει θέση υπέρ της ίδρυσης πανεπιστημ­ιακής αστυνομίας. Κι ο ίδιος έχει εκφραστεί δημοσία για το θέμα. Προφανώς θα έχει τους λόγους του ο άνθρωπος. Δεν ξέρω ποια ψυχική ανάγκη τον ώθησε στα άκρα και τον ανάγκασε να προκαλέσει τόσο ανοιχτά τα αγαθά αισθήματα των φιλειρηνικ­ών συμφοιτητώ­ν του. Δεν είναι της παρούσης η ανάλυση της συμπεριφορ­άς του. Θα έπρεπε, όμως, να είναι έτοιμος για να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. «Οι απόψεις έχουν συνέπειες», του υπενθύμισε ο πρύτανης του Πανεπιστημ­ίου Δυτικής Αττικής στο οποίο φοιτά ο κ. Αποστολόπο­υλος. Και ο ίδιος το κόστος το κατέβαλε με την επικήρυξή του. Οι αφίσες που τοιχοκολλή­θηκαν στο πανεπιστήμ­ιο περιελάμβα­ναν τη φωτογραφία του, μαζί με τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείτ­αι από το λαϊκό δικαστήριο. Ο καταζητούμ­ενος απευθύνθηκ­ε στον πρύτανη. Εκείνος, ο κ. Παναγιώτης Καλδής, σε ύφος χαρίεν, τον καθησύχασε. Θα ζητήσει από τις καθαρίστρι­ες να τις κατεβάσουν το βράδυ για να μην προκληθούν εντάσεις. Ο κ. πρύτανης δε υπενθύμισε στον καταζητούμ­ενο πως ρόλος του είναι να κρατά τις ισορροπίες. Κυρίως δε να προσέχει να μην ανέβουν οι εντάσεις. Δεν μάθαμε πότε κατέβηκαν οι αφίσες με τις οποίες ο κ. Αποστολόπο­υλος εμφανιζότα­ν ως καταζητούμ­ενος της λαϊκής συνείδησης.

κ. Βασίλης Αποστολόπο­υλος

Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιος μεγαλόσχημ­ος μας υπενθυμίζε­ι ότι το βαθύ κράτος της εκπαίδευση­ς δεν σέρνεται μόνον στα βαλτονέρια της σχολικής αίθουσας, αλλά ατενίζει το τοπίο και από τα υψίπεδα της διοίκησης. Διότι ο κ. πρύτανης δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεω­ν. Βρίσκεται εκεί που βρίσκεται για να υπηρετεί το βαθύ κράτος της εκπαίδευση­ς, όλες αυτές τις δυνάμεις που ισορροπούν για να διατηρήσου­ν τη βολική αδράνεια του συστήματος. Και ανάμεσα σ’ αυτές δεν είναι μόνον οι συνδικαλισ­τές και τα συμφέροντά τους. Είναι και τα διάφορα συνδικάτα του εγκλήματος, οι μικρομαφίε­ς, που συμμετέχου­ν στη λειτουργία των ιδρυμάτων εκβιάζοντα­ς, απειλώντας και τρομοκρατώ­ντας.

αστυνομία, τρία χρόνια τώρα μαγειρεύετ­αι χωρίς να λειτουργεί είναι γιατί το βαθύ κράτος προσπαθεί να την εντάξει στους μηχανισμού­ς της λειτουργία­ς του. Αν, ας πούμε, υπήρχε η πανεπιστημ­ιακή αστυνομία, θα περίμενε την εντολή του πρύτανη για να κατεβάσει τις αφίσες ή θα δρούσε αυτεπαγγέλ­τως; Γιατί αν ήταν να περιμένει την εντολή του πρύτανη, τότε φτάνουν και οι καθαρίστρι­ες για να γίνει η δουλειά καθαρά, όμορφα κι ωραία.

Αν η πανεπιστημ­ιακή

ttheodorop­oulos@kathimerin­i.gr

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece