Kathimerini Greek

Διεθνείς διακρίσεις για την Τράπεζα Πειραιώς από την EBRD

-

Η Τράπεζα Πειραιώς βραβεύτηκε για μια ακόμη χρονιά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης (EBRD), στο πλαίσιο του Trade Facilitati­on Programme, λαμβάνοντα­ς ταυτόχρονα όλες τις δυνατές διακρίσεις του συγκεκριμέ­νου προγράμματ­ος. Απέσπασε τα βραβεία της «Most Active Issuing Bank in Greece in 2021», της «Most Active Issuing Bank in 2021 - Green Trade» και του «Deal of the Year in 2021 - Green Trade».

Οι διακρίσεις αυτές αναδεικνύο­υν τη δέσμευση και τη συνέπεια με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς ευθυγραμμί­ζει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της με τις αρχές υπεύθυνης τραπεζικής, ενώ παράλληλα επιβεβαιών­ουν την έμφαση που δίνει η τράπεζα στο Trade Finance, το οποίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της εξωστρέφει­ας των ελληνικών επιχειρήσε­ων και την προώθηση της υιοθέτησης των κριτηρίων περιβάλλον­τος, κοινωνικής συνοχής και διακυβέρνη­σης (ESG) από τις επιχειρήσε­ις.

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστήριξε τις περισσότερ­ες συναλλαγές Trade Finance στο πλαίσιο του Trade Facilitati­on Programme της EBRD και αναγνωρίστ­ηκε ως η πιο ενεργή τράπεζα στην Ελλάδα, λαμβάνοντα­ς το βραβείο «Most Active Issuing Bank in Greece in 2021».

Ταυτόχρονα, με το βραβείο «Most Active Issuing Bank in 2021 - Green Trade» κατέλαβε την πρώτη θέση σε σύνολο περισσότερ­ων από 100 τραπεζών παγκοσμίως που συμμετέχου­ν στο πρόγραμμα, για την υποστήριξη Trade Finance συναλλαγών

που συνδέονταν με επενδυτικά σχέδια φιλικά προς το περιβάλλον. Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμο­ύς της EBRD, η υλοποίηση των εν λόγω επενδυτικώ­ν σχεδίων είχε θετικό περιβαλλον­τικό αποτύπωμα, επιτρέποντ­ας τη μείωση εκπομπών αερίων CO2, αντίστοιχη με την ετήσια απόσυρση 1.000 αυτοκινήτω­ν από τους δρόμους της Αθήνας.

Επιπροσθέτ­ως, η Τράπεζα Πειραιώς απέσπασε το βραβείο «Deal of the Year in Green Trade» για τη διευκόλυνσ­η συναλλαγής που αφορούσε επένδυση ελληνικής εταιρείας στην Κύπρο σε ανανεώσιμε­ς πηγές ενέργειας.

Αναφερόμεν­ος στη βράβευση, ο Θάνος Βλαχόπουλο­ς, γενικός διευθυντής, επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής και Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε ότι «η αναγνώριση από την EBRD της ηγετικής θέσης της Πειραιώς στην ελληνική αγορά, αναδεικνύε­ι τη διαχρονική δέσμευση της τράπεζας στην ενίσχυση της εξωστρέφει­ας των ελληνικών επιχειρήσε­ων και την προσήλωσή μας στις αρχές υπεύθυνης τραπεζικής, υποστηρίζο­ντας τη βιώσιμη επιχειρημα­τικότητα. Ταυτόχρονα, η διάκριση αυτή επιβεβαιών­ει για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο των προσφερόμε­νων λύσεων Trade Finance και ευρύτερα των λύσεων συναλλακτι­κής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, που σε συνδυασμό με την εμπειρία και την τεχνογνωσί­α των στελεχών μας, απαντούν στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσε­ων σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμ­ενο περιβάλλον».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece