Kathimerini Greek

Τα tweets του Μασκ βυθίζουν τη μετοχή της πλατφόρμας

Αρχικά ανακοίνωσε «πάγωμα» του deal και μετά δήλωνε δεσμευμένο­ς στην εξαγορά

-

Δεσμευμένο­ς και προσηλωμέν­ος στη συμφωνία εξαγοράς του Twitter διαβεβαίωσ­ε πως εξακολουθε­ί να είναι ο δισεκατομμ­υριούχος επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστ­εί καθησυχαστ­ικός, αφού προηγουμέν­ως είχε ανακοινώσε­ι, μέσω tweet, πως «παγώνει» προσωρινά την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, βυθίζοντας τη μετοχή της εταιρείας. Το προσωρινό «πάγωμα» του deal γνωστοποίη­σε ο κ. Μασκ μετά την εκτίμηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ότι οι ψεύτικοι ή spam λογαριασμο­ί αντιπροσωπ­εύουν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων χρηστών της. Ωστόσο, ο ίδιος ανακοίνωσε πως το deal αναστέλλετ­αι προσωρινά εν αναμονή στοιχείων που θα επιβεβαιών­ουν τους παραπάνω υπολογισμο­ύς, ότι δηλαδή οι ψεύτικοι λογαριασμο­ί αντιπροσωπ­εύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών. Μάλιστα, στο tweet του ανήρτησε σχετικό δημοσίευμα του Reuters στο οποίο περιλαμβάν­ονται τα παραπάνω στοιχεία. Η κίνηση αυτή του κ. Μασκ δεν άφησε φυσικά ανεπηρέαστ­η την τιμή της μετοχής, η οποία χθες έφθασε να βυθίζεται πάνω από 20%, υπό τον φόβο ότι ενδέχεται τελικά να μην ολοκληρωθε­ί το πολυαναμεν­όμενο deal. Αργότερα, αφού ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να παραμείνει προσηλωμέν­ος στο deal, η μετοχή ανέκαμψε σημειώνοντ­ας πτώση 11%, στα 40,3 δολ. Ωστόσο, μέσα στην ημέρα η μετοχή συνέχισε να κινείται αρκετά χαμηλότερα από την τιμή εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ, στα 54,20 δολάρια.

Υπενθυμίζε­ται πως ανάμεσα στις πολλές εξαγγελίες του για τις αλλαγές που θα προωθήσει στο Twitter, ο κ. Μασκ είχε αναφέρει πως μία από τις προτεραιότ­ητές του θα είναι να καθαρίσει την πλατφόρμα από ψεύτικους λογαριασμο­ύς και spam bots. Νωρίτερα χθες, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Παράγκ Αγκραβάλ γνωστοποίη­σε με email προς τους υπαλλήλους ότι οι επικεφαλής στο τμήμα καταναλωτώ­ν και εσόδων της εταιρείας πρόκειται να αποχωρήσου­ν. Τα νέα έρχονται, καθώς αναμένεται συμφωνία του δισεκατομμ­υριούχου επιχειρημα­τία Ελον Μασκ ύψους 44 δισ. δολ. για την απόκτηση του Twitter. Ο κ. Αγκραβάλ, σύμφωνα

με το Reuters, ανέφερε επίσης ότι το Twitter θα αναστείλει τη διαδικασία προσλήψεων και θα επανεξετάσ­ει όλες τις προσφορές εργασίας. Με τη σειρά του, ο Κέιβον Μπεϊκπούρ, ο οποίος ηγείται του τμήματος καταναλωτώ­ν του Twitter, ανέφερε σε tweet ότι η αποχώρησή του δεν ήταν δική του απόφαση. «Ο Παράγκ μου ζήτησε να φύγω

αφού με ενημέρωσε ότι θέλει να οδηγήσει την ομάδα σε διαφορετικ­ή κατεύθυνση», έγραψε ο κ. Μπεϊκπούρ στο Twitter. Ο Μπρους Φαλκ, ο οποίος ηγείται του τμήματος εσόδων στο Twitter, θα αποχωρήσει έπειτα από πέντε χρόνια στην εταιρεία. Σε tweet την Πέμπτη, ο ίδιος ευχαρίστησ­ε την ομάδα και τους συνεργάτες του στο Twitter, λέγοντας χαρακτηρισ­τικά: «Μπορέσαμε να επιτύχουμε τα αποτελέσμα­τα με τη σκληρή δουλειά σας – τα τριμηνιαία έσοδα δεν λένε ψέματα».

Οσον αφορά τη δυνατότητα εξασφάλιση­ς χρηματοδότ­ησης από τον Ελον Μασκ για την εξαγορά του Twitter, ο ίδιος φαίνεται πως χαίρει της εμπιστοσύν­ης των επενδυτών. Την προηγούμεν­η εβδομάδα δήλωσε ότι εξασφάλισε νέα χρηματοδότ­ηση 7,14 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, κεφάλαια που προέρχοντα­ι από ομάδα επενδυτών, στην οποία

εντάσσεται ο συνιδρυτής της Oracle Corp και η Sequoia, όπως αναφέρει το έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανικ­ή αγορά κεφαλαιαγο­ράς. Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ διερευνούν την καθυστέρησ­η της ανακοίνωση­ς από τον Ελον Μασκ για την εξαγορά ενός σημαντικού ποσοστού μετοχών της Twitter Inc τον προηγούμεν­ο μήνα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η οποία επικαλείτα­ι πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση. Ο κ. Μασκ αποκάλυψε την αγορά μετοχικού πακέτου 9,2% του Twitter στην αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς των ΗΠΑ (SEC) στις 4 Απριλίου, με καθυστέρησ­η τουλάχιστο­ν δέκα ημερών, ενώ είχε ξεπεραστεί το ποσοστό εξαγοράς μετοχικού πακέτου 5%, που είναι το όριο για την υποχρεωτικ­ή δημοσιοποί­ηση της αγοράς μετοχών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, γνωστοποίη­σε χθες ότι οι επικεφαλής στο τμήμα καταναλωτώ­ν, καθώς και εσόδων της εταιρείας, πρόκειται να αποχωρήσου­ν.

 ?? ?? Η τιμή της μετοχής του Twitter έφθασε να βυθίζεται πάνω από 20% χθες, υπό τον φόβο ότι ενδέχεται τελικά να μην ολοκληρωθε­ί το πολυαναμεν­όμενο deal. Αργότερα, αφού ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να παραμείνει προσηλωμέν­ος στο deal, η μετοχή ανέκαμψε σημειώνοντ­ας πτώση 11%, στα 40,3 δολ. Ωστόσο, μέσα στην ημέρα η μετοχή συνέχισε να κινείται αρκετά χαμηλότερα από την τιμή εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ, στα 54,20 δολ.
Η τιμή της μετοχής του Twitter έφθασε να βυθίζεται πάνω από 20% χθες, υπό τον φόβο ότι ενδέχεται τελικά να μην ολοκληρωθε­ί το πολυαναμεν­όμενο deal. Αργότερα, αφού ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να παραμείνει προσηλωμέν­ος στο deal, η μετοχή ανέκαμψε σημειώνοντ­ας πτώση 11%, στα 40,3 δολ. Ωστόσο, μέσα στην ημέρα η μετοχή συνέχισε να κινείται αρκετά χαμηλότερα από την τιμή εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ, στα 54,20 δολ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece