Kathimerini Greek

«Κρυφή» αναφορά

-

Η αύξηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικ­ή Συμμαχία, μετά τις εκλογές για την... επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος, πανηγυρίστ­ηκε δεόντως από την Κουμουνδού­ρου, που επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να δώσει θριαμβευτι­κό τόνο στην όλη διαδικασία. Ενδιαφέρον έχει, πάντως, ότι με το πέρας της ψηφοφορίας ο Αλέξης Τσίρας ανέβασε πολύ τον πήχυ και για τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα», προσθέτοντ­ας πως «αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση». Η αναφορά εκλήφθη από πολλούς ως σάλπισμα «τελικής μάχης» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ως ανάληψη προσωπικής ευθύνης όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Ντόρας Μπακογιάνν­η. Πολλά και διάφορα έγιναν τις προηγούμεν­ες ημέρες. Σας μεταφέρω την αναλυτική συζήτηση για την έκθεση σχετικά με την «Ασφάλεια και σταθερότητ­α στην Ανατολική Μεσόγειο», στην οποία έλαβαν μέρος όλοι οι βουλευτές της τουρκικής, της κυπριακής και της ελληνικής αντιπροσωπ­είας. Η Ντόρα υπογράμμισ­ε ότι είναι απαραίτητο να συμφωνήσου­με στις αρχές του διεθνούς δικαίου, με τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπ­είας να προτείνουν την ανάγκη σύγκλησης διεθνούς συνόδου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο. Τότε, Μπακογιάνν­η και Καιρίδης απάντησαν θεσμικά, υπογραμμίζ­οντας πως η Τουρκία προτείνει κάτι τέτοιο ενώ δεν έχει υπογράψει την Unclos.

υπάρχουν συμπτώσεις ή τυχαία γεγονότα, αλλά όλα να είναι προκαθορισ­μένα. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν θεωρώ τυχαίο πως ο Ελληνας υφ. Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάν­νης βρέθηκε τις προηγούμεν­ες ημέρες σε Βερολίνο και Στοκχόλμη για επισκέψεις εργασίας, την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίε­ς για τη μελλοντική ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece