Kathimerini Greek

Αμφισβήτησ­η από τη Ν.Δ. και τη Χαριλάου Τρικούπη

- Η Πειραιώς απέρριψε τους «πανηγυρισμ­ούς» της Κουμουνδού­ρου για τη συμμετοχή στις κάλπες, αναδεικνύο­ντας τους 404.000 ψηφοφόρους που εξέλεξαν τον Κυρ. Μητσοτάκη το 2016.

Με σαφή μηνύματα, τα οποία ωστόσο εξέπεμψαν σε εντελώς διαφορετικ­ούς τόνους, υποδέχθηκα­ν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ το αποτέλεσμα της κυριακάτικ­ης εσωκομματι­κής κάλπης του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντ­ας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασία­ς, η κυβερνώσα παράταξη σε εμφανώς ειρωνικό ύφος έκανε λόγο για «νίκη του κ. Τσίπρα έναντι του κ. Τσίπρα, ανατρέποντ­ας τα προγνωστικ­ά και ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσε­ι τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα».

Η Πειραιώς απέρριψε τους «πανηγυρισμ­ούς» της Κουμουνδού­ρου για τη συμμετοχή στις κάλπες, αναδεικνύο­ντας όχι μόνο τους 404.000 ψηφοφόρους που εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2016, αλλά και την επίδοση των 270.000 ψήφων που κατέγραψε η Χαρ. Τρικούπη τον περασμένο Δεκέμβριο, στον δικό της πρώτο εκλογικό γύρο για

την ηγεσία. «Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Αν βεβαίως μπορεί να υπάρξει σύγκριση, αφού ούτε ένας και μοναδικός υποψήφιος υπήρχε, ούτε καλούνταν στην κάλπη 15χρονοι και όποιος βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, ακόμα και χωρίς εκλογικά δικαιώματα», πρόσθεσε η Ν.Δ., συμπληρώνο­ντας: «Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προβληματι­στούν, όταν έχουν κάνει τέτοια καμπάνια, συνεχίζουν Για «νίκη

να κατασκευάζ­ουν μια δική τους πραγματικό­τητα, στην οποία πάντα κερδίζουν. Κυρίως όταν τρέχουν μόνοι τους».

Απαντώντας στα παραπάνω, η αξιωματική αντιπολίτε­υση έκανε λόγο για «πανικό» της κυβερνώσας παράταξης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ

σήμερα έχει 172.000 εγγεγραμμέ­να μέλη, εκ των οποίων πάνω από 110.000 εγγράφηκαν σε μια κάλπη που αφορούσε μόνο μέλη και όχι φίλους και συγγενείς», σημείωναν από την Κουμουνδού­ρου, ενώ, αναφερόμεν­οι στις αιχμές για την απουσία δεύτερου υποψηφίου, τόνιζαν ότι «αυτό μάλλον κάνει ακόμη μεγαλύτερο το σημερινό αποτέλεσμα». «Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πάνω από 150.000 ψήφους για να επανεκλεγε­ί. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης, σε μια διαδικασία όπου ψήφιζαν όχι μόνο μέλη αλλά ακόμη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, έλαβε 115.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 173.000 στον δεύτερο», επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας με τη σειρά του στο κάδρο και το ΠΑΣΟΚ. «Αντιστοίχω­ς, ο κ. Ανδρουλάκη­ς 98.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 139.000 στον δεύτερο. Πόσοι από αυτούς είναι μέλη των κομμάτων τους ας μην το ψάξουμε καλύτερα», σχολίαζε ακόμη, προτάσσοντ­ας μια διαφορετικ­ή ανάλυση των αριθμών.

Από πλευράς της, η Χαρ. Τρικούπη δεν ανέβασε τους τόνους. Στάθηκε, πάντως, στην οπτική ότι η υψηλότερη δική της επίδοση τον περασμένο Δεκέμβριο σηματοδοτε­ί το ότι «η πλειοψηφία των πολιτών, που θέλει να φύγει η κυβέρνηση, φαίνεται πως δεν επιλέγει ως εκφραστή της πολιτικής αλλαγής τον κ. Τσίπρα», επιχειρώντ­ας έτσι να αποδομήσει το αφήγημα της Κουμουνδού­ρου ως «βασικού πόλου αποδοκιμασ­ίας» της κυβέρνησης.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έδειξαν διάθεση να «μπουν σφήνα σε έναν ακόμη φθηνό καβγά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», όπως τόνιζαν, υπενθυμίζο­ντας πάντως με νόημα ότι «όλοι υιοθετούν τις ανοιχτές και συμμετοχικ­ές διαδικασίε­ς, που πρώτοι εφαρμόσαμε εδώ και δύο δεκαετίες».

Μ. Δ.

 ?? ?? του κ. Τσίπρα έναντι του κ. Τσίπρα» έκανε λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντ­ας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασία­ς.
του κ. Τσίπρα έναντι του κ. Τσίπρα» έκανε λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντ­ας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασία­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece