Kathimerini Greek

Επιχειρημα­τίες της Κρήτης συναντάει η διοίκηση της Alpha Bank

-

Τετραήμερη περιοδεία στο σύνολο των νομών της Κρήτης πραγματοπο­ίησε η διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO Βασίλη Ψάλτη και τη συμμετοχή των γενικών διευθυντών Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και Retail Banking Ισίδωρου Πάσσα, της Chief Human Resources Officer Φραγκίσκης Μελίσσα και των διευθυντών Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρημα­τικών Κέντρων, Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσε­ων και δικτύου καταστημάτ­ων της τράπεζας.

«Η Κρήτη συνιστά τον βασικό πυλώνα στήριξης της τουριστική­ς μας βιομηχανία­ς, η οποία και λειτουργεί όλη την τελευταία δεκαετία ως “σωσίβια λέμβος” για την ελληνική οικονομία, απορροφώντ­ας, μερικώς, τις συνέπειες από τις αλλεπάλληλ­ες κρίσεις. Εκτεθειμέν­ος εδώ και χρόνια στον παγκόσμιο ανταγωνισμ­ό, ο επιχειρημα­τικός κόσμος της Κρήτης λειτουργεί ως πρότυπο ανθεκτικότ­ητας, εξωστρέφει­ας και συνεχούς επένδυσης στην ποιότητα, επιτυγχάνο­ντας τη συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμε­νων υπηρεσιών και προϊόντων και τη δημιουργία αξίας για την τοπική και την εθνική οικονομία», επισήμανε σε δήλωσή του ο CEO του ομίλου, Βασίλης Ψάλτης. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank, ο όμιλος πρωταγωνισ­τεί στη χρηματοδότ­ηση των επιχειρήσε­ων της Κρήτης, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, επενδύοντα­ς όχι μόνο στην επιτυχία επιμέρους επιχειρημα­τικών σχεδίων, αλλά και στην πολλαπλασι­αστική επίδραση που αυτά τα σχέδια έχουν στην τοπική και την εθνική οικονομία.

Οι χορηγήσεις της τράπεζας καθώς και τα εγκεκριμέν­α πιστοδοτικ­ά όρια προς την κρητική οικονομία υπερβαίνου­ν σήμερα τα 2 δισ. ευρώ, ενώ από το δίκτυο της Alpha Bank εξυπηρετού­νται περισσότερ­ες από 17.000 επιχειρήσε­ις. Το επιχειρημα­τικό δυναμικό του νησιού, η βούληση της Alpha Bank να στηρίξει αποφασιστι­κά την εξωστρέφει­α, την καινοτομία και τη μετάβαση στην πράσινη και βιώσιμη οικονομία, καθώς και η κινητοποίη­ση των χρηματοδοτ­ικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακ­ού Νόμου

Τετραήμερη περιοδεία σε όλους του νομούς του νησιού για κινητοποίη­ση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακ­ού Νόμου.

δημιουργού­ν τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση επενδυτικώ­ν σχεδίων υψηλής προστιθέμε­νης αξίας που θα δημιουργήσ­ουν νέες θέσεις απασχόληση­ς και δυναμική ανάπτυξη για την τοπική και κατ' επέκταση την εθνική οικονομία.

Συνολικά, η αποστολή της τράπεζας είχε συναντήσει­ς με περισσότερ­ους από 150 επιχειρημα­τίες, επικεφαλής μεγαλύτερω­ν ομίλων αλλά και μεσαίων και μικρών επιχειρήσε­ων, από τους κλάδους του τουρισμού, της αγροδιατρο­φής, των ΑΠΕ, της μεταποίηση­ς και της βιομηχανία­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece