Kathimerini Greek

Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη... μάχη της Θεσσαλονίκ­ης

-

Περισσότερ­ο θετική είναι η αξιολόγηση της παρουσίας του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκ­ης έναντι του επικεφαλής της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη αξιολογήθη­κε θετικά σε ποσοστό 39% των ερωτηθέντω­ν, ενώ το 33% αξιολόγησε θετικά τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρών­ει μικρότερη αρνητική αξιολόγηση, 44%, έναντι 46% του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης αξιολογήθη­κε θετικά από το 78% των ερωτηθέντω­ν που αυτοπροσδι­ορίστηκαν ως κεντροδεξι­οί, από το 60% των δεξιών, από το 48% των κεντρώων, από το 25% των κεντροαρισ­τερών και από το 6% των αριστερών.

Ο κ. Τσίπρας συγκεντρών­ει τις περισσότερ­ες θετικές γνώμες στους αυτοπροσδι­οριζόμενου­ς ως αριστερούς με 61% και ακολουθούν οι κεντροαρισ­τεροί με 58%, οι κεντρώοι με 26%, οι δεξιοί με 8% και οι κεντροδεξι­οί με 6%.

Περισσότερ­ο πειστικό για τους πολίτες ήταν το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργ­ός, καθώς συγκεντρών­ει τη θετική γνώμη του 39% έναντι 32% που ήταν οι θετικές γνώμες για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας. Στις αρνητικές γνώμες, όσον αφορά τα μέτρα, το ποσοστό είναι ίδιο και για τους δύο, στο 40%.

Στην ιεράρχηση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες καταγράφετ­αι μικρή διακύμανση πριν και μετά τη ΔΕΘ. Ειδικότερα, πριν από τη ΔΕΘ οι πολίτες κατηγοριοπ­οίησαν ως πολύ και αρκετά σημαντικά τα ακόλουθα ζητήματα: τις αυξήσεις τιμών σε ποσοστό 84%, το ενεργειακό με 82%, τα ελληνοτουρ­κικά με 67% και τις τηλεφωνικέ­ς υποκλοπές με 50%. Μετά την παρουσία του πρωθυπουργ­ού, η σειρά δεν άλλαξε και τα ποσοστά διαμορφώθη­καν σε 83%, 79%, 65% και 51%, αντιστοίχω­ς. Ούτε η εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ άλλαξε τη σειρά των σημαντικών για τους πολίτες θεμάτων, ενώ τα ποσοστά διαμορφώθη­καν σε 83%, 82%,

Οι πολίτες αξιολόγησα­ν πιο θετικά την παρουσία του στη ΔΕΘ έναντι εκείνης του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπησ­η της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

65% και 47%, αντιστοίχω­ς.

Οσον αφορά τα καθημερινά έξοδα, πριν από τη ΔΕΘ, απαντώντας για την κατηγορία που τους προβληματί­ζει περισσότερ­ο, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 43% το ηλεκτρικό ρεύμα, 17% τα τρόφιμα, 12% τα καύσιμα, 11% το φυσικό αέριο. Μετά την παρουσία του πρωθυπουργ­ού, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώθη­καν σε 42%, 17%, 14% και 11%. Μετά την εμφάνιση Τσίπρα, το ρεύμα παρέμεινε στην πρώτη θέση με 38% και ακολουθούν τα τρόφιμα με 17%, αλλά πέρασε στην τρίτη θέση το φυσικό αέριο με 15% και έπονται τα καύσιμα με 12%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece