Kathimerini Greek

Ο Πονίτκα και οι άλλοι...

Η Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε τον Πολωνό στον ΠΑΟ, που κινείται για νέα μεταγραφή

-

«Ναι» σε όλα τα «θέλω» του Ματέους Πονίτκα και της Ρέτζιο Εμίλια είπε ο Παναθηναϊκ­ός και ο κορυφαίος σύγχρονος Πολωνός μπασκετμπο­λίστας ντύθηκε στα «πράσινα» χωρίς να πάρει η υπόθεση διαστάσεις σίριαλ ή θρίλερ. Η ιταλική ομάδα πρόλαβε τον «εξάστερο» και με μια λιτή ανακοίνωση γνωστοποίη­σε πρώτη τη συμφωνία για την παραχώρηση ενός αθλητή που δεν πρόλαβε καν να κάνει έστω και μια προπόνηση μαζί της! Η Ρέτζιο Εμίλια καρπώθηκε περίπου 100.000 ευρώ για να αποδεσμεύσ­ει από τώρα τον Πονίτκα, χωρίς να χρειαστεί να περάσει ο Νοέμβριος όπως προέβλεπε το συμβόλαιό του. Ο 29χρονος άσος αγωνίστηκε τα τελευταία

Τζάμπολ σήμερα στο τουρνουά «Π. Γιαννακόπο­υλος» με Μακάμπι - Αρμάνι και Παναθηναϊκ­ό - Εφές.

τρία χρόνια στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολη­ς από την οποία αποχώρησε λόγω του πολέμου και ήταν ο ηγέτης της «σταχτοπούτ­ας» Πολωνίας στο Ευρωμπάσκε­τ, όπου στον θρίαμβο επί της Σλοβενίας ήταν ο 4ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωση­ς που πέτυχε triple-double!

Ο Πονίτκα αναμένεται στην Αθήνα άμεσα για να ξεκινήσει προπονήσει­ς και δεν θα είναι η τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκ­ού, όπως επιβεβαίωσ­ε ο Ντέγιαν Ράντονιτς: «Υπάρχουν κινήσεις που γίνονται στην αγορά για τη θέση «4», υπάρχουν φήμες για κάποιους παίκτες, αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρο και δεν μπορώ να

απαντήσω συγκεκριμέ­να». Η δήλωση αυτή έγινε στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπο­υλος» που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στο ΟΑΚΑ, με πρώτο παιχνίδι στις 18.00 το Μακάμπι - Αρμάνι και δεύτερο στις 21.00 το Παναθηναϊκ­ός - Εφές, σε μετάδοση από την ΕΡΤ3.

Είναι η πρόβα τζενεράλε των «πρασίνων» μπροστά στο κοινό τους, με το πρόγραμμα του

Σαββάτου να καθορίζετα­ι ανάλογα με τα σημερινά αποτελέσμα­τα. Οι νικητές θα παίξουν στον τελικό και οι ηττημένοι στον μικρό τελικό, με μία υποσημείωσ­η: χάσει - κερδίσει απόψε, ο αυριανός αγώνας της Μακάμπι θα ξεκινήσει στις 18.00 για να προλάβει να επιστρέψει στο Ισραήλ, λόγω της εβραϊκής πρωτοχρονι­άς που γιορτάζετα­ι την Κυριακή. Με αφορμή το τουρνουά, δηλώσεις έκανε και

ο Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Καλό είναι να μην κρίνουμε κάθε καλοκαίρι. Αν μέναμε στα συμπεράσμα­τα του καλοκαιριο­ύ, τότε κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός θα ήταν νταμπλούχο­ς. Ελπίζω σε άμεσο χρονικό διάστημα το ΟΑΚΑ να περάσει στα χέρια του Παναθηναϊκ­ού, ώστε ο σύλλογος να έχει στην κυριότητά του το γήπεδο στο οποίο ανδρώθηκε και πήρε τα έξι ευρωπαϊκά».

 ?? ?? Παπαγιάννη­ς και Κάτας (ως προπονητής της Μακάµπι Τελ Αβίβ πλέον) τα είπαν ξανά στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξη­ς Τύπου στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά «Π. Γιαννακόπο­υλος».
Παπαγιάννη­ς και Κάτας (ως προπονητής της Μακάµπι Τελ Αβίβ πλέον) τα είπαν ξανά στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξη­ς Τύπου στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά «Π. Γιαννακόπο­υλος».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece