Kathimerini Greek

Δημιουργεί «κορμό» ο Πογιέτ στην Εθνική

-

Στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που ο Γκουστάβο Πογιέτ βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής, είναι ξεκάθαρη η επιθυμία του να βασιστεί σε έναν κορμό παικτών. Εννέα ποδοσφαιρι­στές έχουν αγωνιστεί και στα τέσσερα νικηφόρα ματς για το Nations League, εκ των οποίων οι τρεις χωρίς να χάσουν λεπτό συμμετοχής: ο Βλαχοδήμος κάτω από τα γκολπόστ, ο Τσιμίκας στο αριστερό άκρο και ο Μαυροπάνος στο κέντρο της άμυνας. Ο έτερος στόπερ, Παντελής Χατζηδιάκο­ς, θα μέτραγε και αυτός το απόλυτο αν δεν τραυματιζό­ταν στο 24΄ του αγώνα με την Κύπρο, ενώ ο αρχηγός και πολυτιμότε­ρος διεθνής με τα τρία γκολ που έχει σημειώσει, Τάσος Μπακασέτας, έχει γίνει τρεις φορές αλλαγή, κυρίως για λόγους τακτικής, όταν ο προπονητής επιλέγει ένα πιο συντηρητικ­ό σχήμα για να διαφυλάξει το υπέρ μας σκορ.

Ο Μπάλντογκ, αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο ματς με

τη Β. Ιρλανδία που μπήκε στον αγώνα στις καθυστερήσ­εις για λόγους σκοπιμότητ­ας, αγωνίστηκε βασικός και αναντικατά­στατος στα τρία επόμενα. Κουρμπέλης, Σιώπης και Μάνταλος έχουν τον ρόλο των ισορροπιστ­ών στη μεσαία γραμμή προσαρμοζό­μενοι στις απαιτήσεις τού εκάστοτε ματς, είτε ξεκινώντας ως βασικοί είτε μπαίνοντας ως αλλαγή.

Η προετοιμασ­ία της ομάδας για το ματς με την Κύπρο ολοκληρώθη­κε χθες και η αποστολή αναχωρεί σήμερα το πρωί για τη Λάρνακα με πτήση τσάρτερ.

Με επτά αναμετρήσε­ις συνεχίζετα­ι απόψε το Nations League. Ξεχωρίζουν αυτές της Ιταλίας με την Αγγλία και της Γερμανίας με την Ουγγαρία για την πρώτη κατηγορία (21.45). Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Βοσνία - Μαυροβούνι­ο, Φινλανδία - Ρουμανία, Γεωργία - Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία - Γιβραλτάρ, Εσθονία - Μάλτα.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

 ?? ?? Η προετοιμασ­ία της οµάδας για το µατς µε την Κύπρο ολοκληρώθη­κε χθες και η αποστολή αναχωρεί σήµερα για τη Λάρνακα.
Η προετοιμασ­ία της οµάδας για το µατς µε την Κύπρο ολοκληρώθη­κε χθες και η αποστολή αναχωρεί σήµερα για τη Λάρνακα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece