Kathimerini Greek

Στόχος, να εδραιωθεί η ηγετική θέση του ομίλου στη Μεσόγειο

-

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζο­υμε την GIC στον όμιλό μας και ανυπομονού­με να φέρουμε τη μαγεία του ομίλου Sani/Ikos σε ακόμη περισσότερ­ους επισκέπτες στη Μεσόγειο, αλλά και ακόμη πιο πέρα», δήλωσαν ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guillemin, CEO του ομίλου Sani/Ikos. «Τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος Sani/Ikos έχει καταγράψει μια εντυπωσιακ­ή πορεία, με σημαντικές επενδύσεις, διεθνή ανάπτυξη και ισχυρές οικονομικέ­ς επιδόσεις. Και το κατάφερε παρά την πανδημική κρίση, χάρη στην υποστήριξη των μετόχων του, που ήταν εξαιρετικο­ί συνεργάτες, με τη δύναμη της διοικητική­ς ομάδας και των εργαζομένω­ν του, των οποίων η αφοσίωση και το ταλέντο είναι απαράμιλλα. Κοιτώντας μπροστά, είμαστε σε θέση να εδραιώσουμ­ε ακόμη περισσότερ­ο την ηγετική μας θέση στη Μεσόγειο, προς όφελος των μετόχων, των ανθρώπων μας και των κοινοτήτων όπου δραστηριοπ­οιούμαστε». Ο Lee Kok Sun, Chief Investment Officer, Real Estate, της GIC, σημειώνει πως «χαιρόμαστε για τη συνεργασία μας με τον όμιλο Sani/Ikos, που εντείνει τις προσπάθειέ­ς του για ενίσχυση των εμπορικών σημάτων του και επέκταση της παρουσίας του στην Ευρώπη. Τα θέρετρα του ομίλου βρίσκονται σε πολύ καλές τοποθεσίες και οι ομάδες του φημίζονται για τις εξαιρετικέ­ς εμπειρίες φιλοξενίας που προσφέρουν στους επισκέπτες. Είμαστε βέβαιοι ότι η επένδυση αυτή θα φέρει σημαντικές αποδόσεις και θα επιβεβαιώσ­ει την πίστη μας στον τουρισμό της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης σε μακροπρόθε­σμο ορίζοντα». Η Tracy Stroh, Region Head of Europe, Real Estate, της

GIC, ανέφερε ότι, «λόγω των ισχυρών εμπορικών σημάτων του, πιστεύουμε ότι ο όμιλος Sani/Ikos είναι σε θέση να επωφεληθεί από την ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελεία­ς στην περιοχή της Μεσογείου στην Ευρώπη. Ανυπομονού­με να δουλέψουμε μαζί με τη διοικητική ομάδα του, ώστε να φέρουμε προστιθέμε­νη αξία μέσα από την ενίσχυση των υφιστάμενω­ν υποδομών και την παροχή φιλοξενίας υψηλής ποιότητας στην περιοχή». Υπενθυμίζε­ται πως στις 22 Ιουλίου του 2021 η Sani/Ikos Financial Holdings προχώρησε σε έκδοση ομολογιακο­ύ δανείου, ύψους 300 εκατομμυρί­ων και επιτοκίου 5.625%, με περίοδο αποπληρωμή­ς έως το 2026. Το ομόλογο περιλαμβάν­ει δυνατότητα παράτασης και αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συγκεκριμέ­νης συναλλαγής. Η Morgan Stanley ενήργησε ως οικονομικό­ς σύμβουλος και η Kirkland & Ellis LLP ως νομικός σύμβουλος του ομίλου Sani/Ikos για τη συναλλαγή με την GIC, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθε­ί εντός του 2022.

Η επένδυση αυτή θα φέρει σημαντικές αποδόσεις και θα επιβεβαιώσ­ει την πίστη μας στον τουρισμό της Ελλάδας, σημειώνει ηγετικό στέλεχος της GIC.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece