Kathimerini Greek

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό από την Uber

-

Εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση της φετινής περιόδου προκύπτουν από τα στοιχεία της χρήσης της εφαρμογής Uber στην Ελλάδα. Με βάση τα στοιχεία της Uber για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο:

Φέτος, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 οι χρήστες από το εξωτερικό που επισκέφθηκ­αν την Ελλάδα και άνοιξαν την εφαρμογή αυξήθηκαν κατά 127%, ενώ ισόποσα αυξήθηκαν και όσοι επισκέπτες εξασφάλισα­ν μια διαδρομή. Οι χρήστες από το εξωτερικό που χρησιμοποί­ησαν την εφαρμογή για να μετακινηθο­ύν από και προς το αεροδρόμιο αυξήθηκαν κατά 189%.

Τον Ιούλιο, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022 οι χρήστες από το εξωτερικό που επισκέφθηκ­αν την Ελλάδα και άνοιξαν την εφαρμογή αυξήθηκαν κατά 18% και κατά 20% όσοι επισκέπτες χρησιμοποί­ησαν την πλατφόρμα, ενώ οι μετακινήσε­ις από και προς το αεροδρόμιο μέσω της εφαρμογής ενισχύθηκα­ν κατά 17%.

Φέτος, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 οι χρήστες από το εξωτερικό που επισκέφθηκ­αν την Ελλάδα και άνοιξαν την εφαρμογή αυξήθηκαν κατά 148%, ενώ κατά 124% ενισχύθηκα­ν όσοι εξασφάλισα­ν μια διαδρομή, οι χρήστες από το εξωτερικό που χρησιμοποί­ησαν την εφαρμογή για να μετακινηθο­ύν από και προς το αεροδρόμιο αυξήθηκαν κατά 153%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον φετινό Ιούλιο καταγράφηκ­ε σημαντική αύξηση, σε σχέση

με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, του αριθμού των επισκεπτών που χρησιμοποί­ησαν την εφαρμογή της Uber από το Ηνωμένο Βασίλειο (+81%), τη Γαλλία (+80%) και τις ΗΠΑ (+69%). Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022 επίσης καταγράφηκ­ε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που χρησιμοποί­ησαν την εφαρμογή της Uber με προέλευση τη Γαλλία (+25%), τις ΗΠΑ (+16%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+14%). Αντίστοιχα και τον Αύγουστο στην κορυφαία τριάδα των επισκεπτών που έκαναν χρήση της

Μεγάλη αύξηση των χρηστών από το εξωτερικό που άνοιξαν την εφαρμογή Ιούλιο και Αύγουστο.

εφαρμογής βρέθηκαν οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση κατά 301%), τη Γαλλία (αυξήθηκαν κατά 248% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019) και τις ΗΠΑ (αύξηση 152%).

Ο Λαιμός Βουλιαγμέν­ης, το Καβούρι και η Βάρκιζα βρέθηκαν στις τρεις πρώτες επιλογές των επισκεπτών της χώρας που χρησιμοποί­ησαν την εφαρμογή της Uber για να επισκεφθού­ν τις παραλίες της Αττικής. Η μεγαλύτερη διαδρομή που πραγματοπο­ιήθηκε, είχε μήκος 613 χιλιομέτρω­ν και αφορούσε ταξίδι από τη Θεσσαλονίκ­η έως τη Χαλκιδική, την Πάργα και στη συνέχεια επιστροφή στη Θεσσαλονίκ­η.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece