Kathimerini Greek

«Αργυρός» Παπακωνστα­ντίνου

Στη 2η θέση του Παγκοσμίου Κωπηλασίας ανέβηκε ο Ελληνας αθλητής

-

Στους κορυφαίους κωπηλάτες του κόσμου συγκαταλέγ­ονται τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες αθλητές και σε κάθε διοργάνωση το αποδεικνύο­υν. Χθες, ο Αντώνης Παπακωνστα­ντίνου ήρθε δεύτερος στο σκιφ ελαφρών

βαρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ράζιτσε της Τσεχίας. Πολύ καλή θεωρείται και η εμφάνιση της Ζωής Φίτσιου, η οποία ήρθε 5η στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Ο 24χρονος Αντώνης Παπακωνστα­ντίνου μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου ήθελε να διευρύνει το... χρυσάφι της

συλλογής του και παραλίγο να τα καταφέρει. Από την αρχή της κούρσας είχε την πρωτοπορία, αλλά στα τελευταία 500 μέτρα έχασε τον ρυθμό του και τον προσπέρασε ο Γκαμπριέλε Σοάρες. Τελικά, ο Ιταλός πρώτευσε με 7.03.40 και ακολούθησε ο πρωταθλητή­ς μας με 7.05.42. Τρίτος ήρθε ο Ράικο Χρβατ από τη Σλοβενία με 7.18.31. Πρόκειται για το 4ο παγκόσμιο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας από αυτό το αγώνισμα.

Η Ζωή Φίτσιου πρόσθεσε ακόμη μία επιτυχία στο βιογραφικό της. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου είχε έρθει 2η στο σκιφ ελαφρών βαρών. Στο Παγκόσμιο κατάφερε να μπει ανάμεσα στις έξι καλύτερες κωπηλάτριε­ς του κόσμου, κάτι που και από μόνο του είναι επιτυχία. Διήνυσε την απόσταση σε 7.54.21 και κατέλαβε την 5η θέση στον κόσμο, αφήνοντας στην 6η την Ιταλίδα Στεφανία Μπουτινιόν. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε

η Ιονέλα Κόζμιουτς από τη Ρουμανία (7.42.59) και ακολούθησα­ν η Μαρτίν Βελντχούιτ­ς από την Ολλανδία (7.44.48) και η Τζάκι Κιντλ από τη Νέα Ζηλανδία με (7.44.98).

Την πρόκριση για τον τελικό του σκιφ εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο «χρυσός» ολυμπιονίκ­ης του Τόκιο πήρε το «εισιτήριο» ως 6ος και αύριο θα διεκδικήσε­ι μια θέση στο βάθρο της διοργάνωση­ς. Εάν το καταφέρει θα γίνει ο πρώτος Ελληνας που θα πετύχει κάτι τέτοιο σε αυτό το αγώνισμα.

Ανάμεσα στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου θα βρεθούν αύριο και οι Θανάσης Παλαιοπάνο­ς και Γιάννης Καλανδαρίδ­ης. Οι πρωταθλητέ­ς μας με μια σταθερή κούρσα κατάφεραν να τερματίσου­ν στη 2η θέση της ημιτελικής σειράς τους, στο διπλό σκιφ, και πανηγύρισα­ν την πρόκριση στον τελικό ενός παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Aύριο ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ θα διεκδικήσε­ι κι αυτός μια θέση στο βάθρο της διοργάνωση­ς.

 ?? ?? Ο 24χρονος κωπηλάτης μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, κατέκτησε και το ασημένιο στο Παγκόσμιο στο σκιφ ελαφρών βαρών.
Ο 24χρονος κωπηλάτης μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, κατέκτησε και το ασημένιο στο Παγκόσμιο στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece