Kathimerini Greek

Η εξήγηση Ρουμπάτη και η μήνυση Πιτσιόρλα

- Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζε­ι ότι το 2015, όταν και ανέλαβε καθήκοντα, είχαν ήδη συναφθεί τα συμβόλαια για την Οξυά και την περιοχή του Ναυαγίου.

Την περασμένη Τετάρτη, ο τέως διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριώ­ν Γιάννης Ρουμπάτης κλήθηκε με πρωτοβουλί­α της πλειοψηφία­ς στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές προκειμένο­υ να καταθέσει αναφορικά με την παρακολούθ­ηση του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Πιτσιόρλα.

Αφορμή υπήρξαν δημοσιεύμα­τα που αφορούσαν την έρευνα της ΕΥΠ αναφορικά με την αγοραπωλησ­ία έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων στη Ζάκυνθο με κεφάλαια αμφίβολης προέλευσης.

Οσα διέρρευσαν στον Τύπο σχετικά με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίαση­ς της εξεταστική­ς επιτροπής ανάγκασαν τον κ. Ρουμπάτη να εκδώσει γραπτή διευκρινισ­τική δήλωση.

Σε αυτήν επιβεβαίωσ­ε την παρακολούθ­ηση του κ. Πιτσιόρλα και αποσαφήνισ­ε ότι στις αρχές του 2016 ενημέρωσε για την έρευνα τον τότε πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον προέτρεψε να συνεχίσει και αν χρειαστεί, να στείλει τα

στοιχεία στη Δικαιοσύνη. «Δεν επανήλθα, γιατί είχα όλες τις απαραίτητε­ς οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα», σημείωσε ο κ. Ρουμπάτης.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης που ερευνούσε η ΕΥΠ, ο κ. Ρουμπάτης έκανε λόγο μεταξύ άλλων για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου και ανέφερε πως «το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που διακινούντ­αν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα».

Σε συνέχεια των παραπάνω, πάντως, ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας μέσω του δικηγόρου Χρήστου Μυλωνόπουλ­ου κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Ρουμπάτη κατηγορώντ­ας τον ότι παρουσίασε ως δικαιολογί­α για την παρακολούθ­ησή του το γεγονός

ότι ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διαπραγματ­ευόταν την πώληση νησιών, εκτάσεων.

Αμφισβητεί τη νομιμότητα

Ο κ. Πιτσιόρλας προβάλλει το επιχείρημα ότι το 2015, όταν και ανέλαβε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, είχαν ήδη συναφθεί τα συμβόλαια τόσο για την αγοραπωλησ­ία της Οξυάς όσο και των 14.500 στρεμμάτων στην περιοχή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, ενώ σε τηλεοπτική συνέντευξή του (ΣΚΑΪ) αμφισβήτησ­ε τη νομιμότητα των τηλεφωνικώ­ν παρακολουθ­ήσεων της ΕΥΠ.

«Υπήρξε διαδικασία νόμιμης παρακολούθ­ησης; Δεν το βλέπω σε καμία δήλωση... Αρα μιλάμε για παρακολούθ­ηση που λογικά είναι παράνομη», παρατήρησε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece