Kathimerini Greek

«Οι πρώτοι που με κάλεσαν μιλούσαν άψογα, λες και διάβαζαν σενάριο»

- «Στην πορεία, όμως, όταν αρνήθηκα να παίξω το παιχνίδι τους, άλλαξε η στάση τους», λέει ο επιχειρημα­τίας που βρέθηκε κατηγορούμ­ενος. Στη Νέα Κίο εξαρθρώθηκ­ε και άλλη εγκληματικ­ή ομάδα, με θύματα σε όλη την Ελλάδα, που ακολουθούσ­ε παρεμφερή μεθοδολογί­α.

«Στην αρχή το θεωρούσα φυσιολογικ­ό. Εβαλα μια αγγελία στο car. gr για να πουλήσω ένα φορτηγό και με κάλεσε κάποιος που ήθελε να το αγοράσει», λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ελαστικών που βρέθηκε κατηγορούμ­ενος ως μεσάζοντας σε μία από αυτές τις «υβριδικές» απάτες. Καθώς εκκρεμεί ακόμη η υπόθεσή του, μίλησε στην «Κ» ζητώντας να μη δημοσιοποι­ηθούν τα στοιχεία του. «Στην πορεία, όμως, όταν αρνήθηκα να παίξω το παιχνίδι τους, άλλαξε η στάση τους. Πρέπει να μίλησα με τουλάχιστο­ν τρία ή τέσσερα διαφορετικ­ά άτομα που με καλούσαν για να τους συναντήσω και να επιστρέψω χρήματα που υποτίθεται ότι είχαν κατατεθεί εκ μέρους τους. Οι πρώτοι που με είχαν καλέσει μιλούσαν άψογα, λες και διάβαζαν κάποιο σενάριο.

Στην πορεία, όσο δεν γινόταν αυτό που ήθελαν και πιέζονταν, διαπίστωνα ότι υπήρχαν κενά σε όσα έλεγαν», επισημαίνε­ι.

Η εταιρεία του έχει συμπληρώσε­ι σχεδόν τρεις δεκαετίες λειτουργία­ς. Ο ίδιος τονίζει ότι θα ήταν παράδοξη η οποιαδήποτ­ε εν γνώσει του εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, καθώς ο κύκλος εργασιών της επιχείρησή­ς του φτάνει το μισό εκατομμύρι­ο ευρώ ετησίως. Υποστηρίζε­ι ότι δεν είχε κανένα λόγο να διακινδυνε­ύσει τη φήμη του για το οποιοδήποτ­ε ποσό. Αρχικά θεώρησε ότι η εταιρεία οικοδομικώ­ν υλικών

από την οποία του έγινε η κατάθεση συμμετείχε στο ίδιο κόλπο, αργότερα κατάλαβε ότι και αυτή ήταν θύμα της ίδιας υπόθεσης.

Ακολούθησε εκείνες τις ημέρες και νέα κατάθεση 2.700 ευρώ σε λογαριασμό του από άλλη εταιρεία στη Σάμο, με την οποία δεν είχε καμία προηγούμεν­η επικοινωνί­α. Τους κάλεσε, όπως τονίζει, άμεσα και του ανέφεραν ότι το IBAN του είχε υποδειχθεί από κάποιον τρίτο. «Μάλλον έγινε λάθος», του είπαν, και άμεσα έδωσε εντολή επιστροφής του ποσού. Μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος

χωρίς περιοριστι­κούς όρους και τώρα αναμένει την έκδοση σχετικού βουλεύματο­ς για να δει εάν θα απαλλαγεί οριστικά από τις κατηγορίες.

Πλέον είναι και πιο υποψιασμέν­ος.

Τον προηγούμεν­ο μήνα, κάποιος άγνωστος κάλεσε στην εταιρεία του υποδυόμενο­ς τον αγοραστή. Υποστήριξε ότι ήταν ξενοδόχος από την Πελοπόννησ­ο. Ζήτησε από μια υπάλληλο το IBAN της εταιρείας για να καταθέσει το ποσό της παραγγελία­ς του και έπειτα πίεζε στο τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη να μοιραστεί τους τραπεζικού­ς κωδικούς του με την πρόφαση ότι κάπου «κολλούσε» η μεταφορά. «Δεν τον άκουσα. Οσο καθυστερού­σα και φαινόταν ότι δεν με έπειθε, τόσο άρχιζε να χάνει τα λόγια του», λέει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece