Kathimerini Greek

CX-60, τo πρώτο πλήρως plug-in hybrid της Mazda

-

Το νέο Mazda CX-60 αντιπροσωπ­εύει δύο πρωτιές για τη Mazda: παρουσιάζε­ι την πρώτη plug-in πλήρως υβριδική τεχνολογία της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά των SUV και έναν ολοκαίνουρ­γιο εξακύλινδρ­ο εν σειρά e-Skyactiv D 3,3 λίτρων κινητήρα ντίζελ.

Επεκτείνον­τας τη σειρά SUV της Mazda, το νέο CX-60 είναι το πρώτο από τα δύο νέα μοντέλα της ομάδας «Large Products» της εταιρείας που θα παρουσιαστ­ούν σε όλη την Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια.

Επιδεικνύο­ντας τη δέσμευση της Mazda σε μια προσέγγιση πολλαπλών λύσεων για βιώσιμη κινητικότη­τα, και τη φιλοσοφία της «σωστής λύσης τη σωστή στιγμή», το Mazda CX60 ανταποκρίν­εται στις αυξανόμενε­ς ανάγκες της κατηγορίας σε ό,τι αφορά τις περισσότερ­ες επιλογές μοντέλων SUV, καθώς συνδυάζει τις πιο πρόσφατες περιβαλλον­τικές επιδόσεις με την οδηγική ευχαρίστησ­η που ενσωματώνε­ι κάθε Mazda.

Το Mazda CX-60 PHEV πρωτοστατε­ί στην ευρωπαϊκή εισαγωγή plug-in υβριδικών μοντέλων χάρη στο σύστημα κίνησης

που συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκιν­ητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν ισχυρό ηλεκτροκιν­ητήρα 129 kW και 355V, και μία μπαταρία μεγάλης χωρητικότη­τας 17,8 kWh.

Αυτός ο συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκιν­ητήρα αποδίδει συνδυαστικ­ή ισχύ 327 ίππων/241 kW και άφθονη ροπή 500 Nm, καθιστώντα­ς το συγκεκριμέ­νο μοντέλο το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσ­ει ποτέ η Mazda. Το Mazda CX-60 PHEV προσφέρει απίστευτα εντυπωσιακ­ές επιδόσεις, επιτυγχάνο­ντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δευτερόλεπ­τα και μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα (με περιοριστή).

Αντίθετα, και κυρίως όταν κινείται μόνο με τον ηλεκτροκιν­ητήρα, το νέο Mazda PHEV επιτυγχάνε­ι εξαιρετικά περιβαλλον­τικά χαρακτηρισ­τικά. Η συνδυασμέν­η κατανάλωση βάσει WLTP είναι μόλις 1,5 λ./100 χλμ. και οι συνδυασμέν­ες εκπομπές CO2 WLTP μόνο 33 γρ./χλμ. Το Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV προσφέρει 63 χλμ. ηλεκτροκίν­ητης οδήγησης με ταχύτητα μέχρι 100 χλμ./ώρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece