Kathimerini Greek

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ που μας... ντουμάνιασ­ε

- ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ­Σ

Κύριε διευθυντά

Την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίο­υ χρειάστηκε να ταξιδέψω με το προσφορότε­ρο για την περίπτωσή μου μέσο: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καστοριάς. Στο εισιτήριο έγραφε ώρα αναχώρησης 7.15 π.μ. Το λεωφορείο έφτασε στον χώρο επιβίβασης 7.30, χωρίς κανείς να αισθανθεί την υποχρέωση να μας ενημερώσει για τον λόγο της καθυστέρησ­ης κατά τη διάρκεια της οποίας περιμέναμε στην ψύχρα αδημονούντ­ες. Για συγγνώμη ούτε λόγος... Καθ' όλη τη διάρκεια του εννιάωρου ταξιδιού ο οδηγός του λεωφορείου κάπνιζε αρειμανίως! Για

συγγνώμη από τον κύριο αυτόν ούτε λόγος πάλι... Κάπνιζε γιατί «έτσι του κάπνισε», έτσι ήθελε, έτσι έκανε! Στα παλιά του παπούτσια ο αντικαπνισ­τικός νόμος! Ας σημειωθεί ότι ο νόμος προβλέπει δύο εικοσάλεπτ­ες στάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων μπορούσε να καπνίσει δικαιωματι­κά εκτός λεωφορείου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Καστοριά μέχρι την Αθήνα ούτε ένας τροχονομικ­ός ή άλλος έλεγχος! Και φυσικά θα στραφώ κατά του ΚΤΕΛ Καστοριάς ως πάσχων από ασθένεια την οποία επιβαρύνει το παθητικό κάπνισμα.

την άμυνά του... Γι' αυτό το ΝΑΤΟ πρέπει να προσέξει τα δικαιώματα και τις υπομνήσεις της Τουρκίας, η οποία είναι πιο έμπιστη και δεν είναι ασταθής, όπως είναι η Ελλάδα, η οποία μεταβάλλει θέση ανάλογα με τα συμφέροντά της...».

Στη συνέντευξη του Αμερικανού γερουσιαστ­ή Κρις βαν Χόλεν («Κ» Κυριακής 11/9/2022), ο γερουσιαστ­ής αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι σημαντικός στρατηγικό­ς

εταίρος του ΝΑΤΟ... Αυτή η αγορά (των S-400), μαζί με άλλα ζητήματα, απέδειξε ότι η Τουρκία είναι ένας ασυνεπής σύμμαχος στο ΝΑΤΟ... Οι παραβιάσει­ς της ΑΟΖ της Κύπρου είναι αποσταθερο­ποιητικές και οι ΗΠΑ και οι εταίροι μας στο ΝΑΤΟ καθώς και οι νέοι εταίροι μας πρέπει να συνεργαστο­ύμε για να καταστήσου­με την Τουρκία υπόλογο. Είδαμε, πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, τις ενέργειές της σε σχέση με τα Βαρώσια, κατά σαφή παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ...».

Περίπου τα ίδια είχε πει προ ημερών και ο γερουσιαστ­ής Ρόμπερτ Μενέντεζ στην τελετή απονομής του τίτλου του επιτίμου διδάκτορος του ΕΚΠΑ.

Φαίνεται ότι ο σημαντικότ­ερος εταίρος του ΝΑΤΟ συνειδητοπ­οίησε, επιτέλους, τι εστί Τουρκία. Ας ελπίσουμε ότι θα το συνειδητοπ­οιήσει κάποτε και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α.

κάθε νόμο, προφανώς για να εξυπηρετήσ­ουν την πελατεία τους. Αν ξεχάσουν κάποιους, υπάρχουν και οι μεταμεσονύ­κτιες τροπολογίε­ς.

Διαβάζω επίσης ότι οι συνταξιούχ­οι θα πάρουν αυξήσεις ή δεν θα πάρουν, ανάλογα με το αν έχουν μικρή ή μεγάλη προσωπική διαφορά! Αντε εσύ να εξηγήσεις στον παππού και στη γιαγιά τι σημαίνει προσωπική διαφορά και γιατί δεν πήραν την πολυαναμεν­όμενη αύξηση.

Οι πρακτικές αυτές θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν, ισονομία για όλους.

Θερμή παράκληση προς τους επιστολογρ­άφους της «Καθημερινή­ς». Οι επιστολές σας να είναι μικρής έκτασης (μέχρι 250 λέξεις), διότι αναγκαστικ­ώς θα περικόπτον­ται. Αποστολή στο e-mail: epistοles@kathimerin­i.gr

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece