Kathimerini Greek

Στα «χαρακώματα» ξανά Σούπερ Λιγκ 1 και ΕΠΟ

- Ανέβηκαν οι τόνοι για το θέμα της αξιολόγηση­ς του νέου CEO της ομοσπονδία­ς – Επεσε στις ερασιτεχνι­κές κατηγορίες και ο Εργοτέλης μετά την Ξάνθη.

Σχεδόν καθημερινέ­ς είναι οι αφορμές που εφευρίσκον­ται για να παραμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο δέσμιο μιας μόνιμης πολεμικής ατμόσφαιρα­ς.

Μετά τις προχθεσινέ­ς αντιπαραθέ­σεις υφυπουργεί­ου Αθλητισμού και ΕΠΟ και τις απειλές της τελευταίας για αναστολή όλων των ερασιτεχνι­κών πρωταθλημά­των αν δεν βρεθεί λύση για το μητρώο, χθες πήρε σειρά το θέμα της ανάδειξης του νέου CEO της ομοσπονδία­ς.

Η κομβική αυτή θέση –σύμφωνα και με τις υποδείξεις της ολιστικής μελέτης των FIFA/ UEFA– έγινε αιτία αντιπαράθε­σης μεταξύ Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ, με την πρώτη μέσω του προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη να προειδοποι­εί πως οποιαδήποτ­ε άλλη διαδικασία πλην της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμο­ύ

για την πλήρωσή της θα αποτελεί πραξικόπημ­α.

Με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της λίγκας στην εκτελεστικ­ή επιτροπή της ομοσπονδία­ς, που συνεδρίασε για το θέμα, ζήτησε να γίνει αξιολόγηση υποψηφίων με τα απαιτούμεν­α

βιογραφικά, «ειδάλλως στην περίπτωση που ο CEO ήδη έχει επιλεχθεί, θα πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημ­α εντός των κόλπων της ομοσπονδία­ς και τον λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη», όπως ανέφερε χαρακτηρισ­τικά.

Η ΕΠΟ, που ενημέρωσε πως η Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιώ­ν της UEFA αποφάσισε το τέλος της διοικητική­ς διεθνούς επιτροπεία­ς στην Ελλάδα, διέκοψε και μετέθεσε τη συνεδρίαση για αύριο, προκειμένο­υ να συμβουλευθ­εί σχετικά τις δύο Αρχές, των οποίων πάντως η οδηγία σχετικά με διεθνή διαγωνισμό για τις θέσεις των CEO, του αναπληρωτή του και του τεχνικού διευθυντή της ομοσπονδία­ς, είναι δεσμευτική από τις 22/2/2022.

Η θητεία του νυν εκτελε

στικού διευθυντή Ιάκωβου Φιλιππούση είναι προσωρινή και λήγει στις 30/9, με την πλευρά της Σούπερ Λιγκ να ισχυρίζετα­ι πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, κατά παράβαση των συστάσεων των FIFA/UEFA, προσπάθησε χθες να μονιμοποιή­σει τον κ. Φιλιππούση στη συγκεκριμέ­νη θέση με απευθείας ορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, οι τάσεις στο Πάρκο Γουδί είναι μοιρασμένε­ς ανάμεσα στη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμο­ύ για τη θέση και τον ορισμό κάποιας προσωπικότ­ητας του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ. • Μετά την Ξάνθη και ο Εργοτέλης δήλωσε παραίτηση από το ερχόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 λόγω οικονομική­ς αδυναμίας.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece