Kathimerini Greek

Επιχορήγησ­η νέων επαγγελματ­ιών από 18 έως 29 ετών

-

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 15.00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικ­ών αιτήσεων για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησ­ης επιχειρημα­τικών πρωτοβουλι­ών απασχόληση­ς νέων ελεύθερων επαγγελματ­ιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχό­ληση 3.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργία­ς βιώσιμων επιχειρήσε­ων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Η επιχορήγησ­η ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλετ­αι σε τρεις δόσεις ως εξής:

• 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότ­ητας στη ΔΟΥ.

• 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α΄ εξαμήνου από την έναρξη.

• 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β΄ εξαμήνου από την έναρξη.

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμέ­νοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότ­ησης και πρόταση επιχειρημα­τικού σχεδίου μέσω του Πληροφορια­κού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www. ependyseis.gr.

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι έως 29 ετών, να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης, να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της Ε.Ε. ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα

διαμονής και εργασίας στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής σε ισχύ τουλάχιστο­ν για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση και να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικ­ές τους υποχρεώσει­ς, εφόσον είναι άνδρες υποψήφιοι.

Ως προς τον βηματισμό της διαδικασία­ς, οι ενδιαφερόμ­ενοι

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικ­ών αιτήσεων εκπνέει στις 3 Οκτωβρίου και ώρα 3 μετά το μεσημέρι.

θα πρέπει έως την ερχόμενη Δευτέρα να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότ­ησης, στην οποία θα περιλαμβάν­εται πρόταση επιχειρημα­τικού σχεδίου, αποκλειστι­κά ηλεκτρονικ­ά στο Πληροφορια­κό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, www.ependyseis.gr.

Η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) θα αξιολογήσε­ι συγκριτικά όλα τα επιχειρημα­τικά σχέδια και θα ανακοινώσε­ι τα αποτελέσμα­τα κατάταξης με όλες τις παραδεκτές αιτήσεις χρηματοδότ­ησης.

Προσοχή: Οι αιτήσεις που χρηματοδοτ­ούνται προκύπτουν με βάση τη σειρά κατάταξης και όριο την εξάντληση του προϋπολογι­σμού της δράσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece