Kathimerini Greek

Δυσαρέσκει­α για τον Π. Πολάκη

- Του Στην Κουμουνδού­ρου – Συνεδρίασε χθες το βράδυ, υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το 30μελές «think tank» του κόμματος.

ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ Ψηλά στην ατζέντα των επικεφαλής της κοινοβουλε­υτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χθεσινή ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή. Στην Κουμουνδού­ρου είχαν κάνει «σημαία» τη μελέτη του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα, που όπως υποστήριζα­ν αναδείκνυε την αποδιοργάν­ωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Ο βουλευτής Χανίων, χύνοντας για άλλη μία φορά «την καρδάρα με το γάλα», επανέφερε τις θέσεις του για την αποτελεσμα­τικότητα των εμβολίων προκαλώντα­ς αναταραχή στο κόμμα. Νέα μουρμούρα ξέσπασε στην αξιωματική αντιπολίτε­υση για τον χρόνο που επέλεξε ο κ. Πολάκης να ξαναδιατυπ­ώσει τις απόψεις του, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Το «άδειασμα» από τον πρώην «συγκάτοικό» του στην οδό Αριστοτέλο­υς ήταν αναπόφευκτ­ο, αφού ο Θάνος Πλεύρης δεν θα άφηνε μέσα στην Ολομέλεια αναξιοποίη­τη μια τέτοια «πάσα».

Χωρίς να υπάρξει κάποια παρέμβαση από τα ανώτερα κλιμάκια της κοινοβουλε­υτικής ομάδας, παρά μόνο ένα έντονο «άρωμα» δυσαρέσκει­ας, ο Παύλος Πολάκης μπορεί να εμφανίστηκ­ε

εξίσου αψύς στη χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή, ωστόσο δεν ενόχλησε με όσα είπε. «Τι σας έλεγα εγώ; Γιατί ποντάρετε, βρε άσχετοι και ανίκανοι, όλα τα όπλα μόνο στο εμβόλιο; Αυτό έχει ενδείξεις, βοηθάει, αλλά όταν ο άλλος αρρωσταίνε­ι, θέλει θεραπείες, θέλει ΜΕΘ, θέλει προσωπικό. Αυτό δεν κάνατε», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά, συμπεριλαμ­βάνοντας και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για κατάρρευση της λειτουργία­ς των νοσοκομείω­ν κατά την περίοδο έξαρσης της COVID-19.

«Πάγος» στις Βρυξέλλες

Από τις Βρυξέλλες δεν βγήκε λευκός καπνός. Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκη­ς βρέθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο πάνελ και δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Δεν βοήθησε και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε πιο νωρίς λόγω υποχρεώσεω­ν και έφθασε στην εκδήλωση, εξαιτίας και της μετεγχειρη­τικής κατάστασης του ποδιού του, όταν όλοι είχαν καθίσει στις θέσεις τους. Και οι δύο αρχηγοί καυτηρίασα­ν τους κινδύνους από την αύξηση των δυνάμεων της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ωστόσο ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να σηκώσει το γάντι στο έμμεσο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα. «Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αν αγωνιστούμ­ε με πάθος γι' αυτό, αλλά και αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας γι' αυτό, παραμερίζο­ντας υπαρκτές διαφορές. Και αυτή η κληρονομιά νομίζω ότι είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στραμμένο στην προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση και τέσσερις θέσεις πιο δεξιά του.

Τέλος, συνεδρίασε χθες το βράδυ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με την παρουσία των Μιχάλη Καλογήρου, Κώστα Γαβρόγλου και Βαγγέλη Καλπαδάκη, το 30μελές «think tank» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος τόνισε πως η χώρα έχει εισέλθει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και έστειλε μήνυμα ενεργοποίη­σης της ομάδας στην περαιτέρω επεξεργασί­α των έξι σημείων του προγράμματ­ος που παρουσιάστ­ηκε στη ΔΕΘ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece