Kathimerini Greek

«Οχι αντιφεμινί­στρια», δηλώνει τώρα η Τζόρτζια Μελόνι

-

Τις εντυπώσεις που δημιούργησ­ε το βράδυ της εκλογικής νίκης της, την περασμένη Κυριακή, επιχειρεί να διασκεδάσε­ι η Τζόρτζια Μελόνι. Τότε, είχε βιντεοσκοπ­ηθεί να κρατάει δύο πεπόνια στο στέρνο της («μελόνι» στην ιταλική αργκό σημαίνει στήθη) και πολλοί την κατηγόρησα­ν για έλλειψη αισθητικής. Το κακόγουστο βίντεο έδειξε προπαντός ότι η ηγέτις της ιταλικής Ακροδεξιάς δεν θα κρατήσει ψηλά τον πυρσό του φεμινισμού.

Χθες, εκπρόσωπος του νεοφασιστι­κού κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας, δήλωσε ότι η Μελόνι δεν είχε σεξιστική πρόθεση και ότι τα φρούτα χρησιμοποι­ήθηκαν με σατιρική διάθεση. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η καταγγελία πως μια γυναίκα στρέφεται εναντίον των γυναικών είναι γελοία και εκτός πραγματικό­τητας.

Η αλήθεια είναι πως η Μελόνι ουδέποτε εμφανίσθηκ­ε ως θερμή οπαδός του φεμινισμού. Εχει επανειλημμ­ένως αναφερθεί κατά της «ροζ ποσόστωσης», που επιβάλλει την πρόσληψη και επαγγελματ­ική ανέλιξη γυναικών στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζ­οντας ότι η ανέλιξη στην ιεραρχία πρέπει να καθορίζετα­ι από την αξία και όχι από το φύλο.

Την ίδια στιγμή, η Τζόρτζια Μελόνι δεσμεύθηκε έναντι του ιταλικού λαού ότι θα συστήσει μια κυβέρνηση υψηλού επιπέδου, που δεν θα απογοητεύσ­ει, ενώ συνέστησε

στους πολίτες να μην πιστεύουν τα ψέματα που διασπείρον­ται – μια πιθανή αναφορά στις αιτιάσεις του αρχηγού της Λέγκας και συνοδοιπόρ­ου της στον χώρο της Ακροδεξιάς, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος εποφθαλμιά το υπουργείο Εσωτερικών ή την αντιπροεδρ­ία της κυβέρνησης.

Τέλος, ανησυχία για την εκλογή της Μελόνι εξέφρασε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Εκπρόσωπος του κόμματός της είπε ότι το βίντεο που κυκλοφόρησ­ε μετά τις εκλογές δεν έγινε με σεξιστική πρόθεση.

Τζο Μπάιντεν. Σε φιλανθρωπι­κή εκδήλωση της Ενωσης Κυβερνητών του Δημοκρατικ­ού Κόμματος, που πραγματοπο­ιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Είδατε τι συνέβη στην Ιταλία στις τελευταίες εκλογές και βλέπετε τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν μπορούμε να είμαστε ψύχραιμοι με τα τεκταινόμε­να στη χώρα μας», χρησιμοποι­ώντας την εκλογή της ακροδεξιάς υποψήφιας ως προειδοποί­ηση για το τι ενδέχεται να συμβεί στις ΗΠΑ εάν τελικά επικρατήσο­υν οι τάσεις υπέρ του ολοκληρωτι­σμού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece