Kathimerini Greek

Αύξηση τζίρου 60,05% σημείωσαν οι Μύλοι Λούλη το πρώτο εξάμηνο

-

Με αύξηση 60,05% στον κύκλο εργασιών έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τους Μύλους Λούλη, που σχετίζεται τόσο με την ενίσχυση του όγκου πωλήσεων όσο κυρίως με τη μεγάλη άνοδο στις τιμές των αλεύρων, απόρροια της μεγάλης αύξησης της τιμής των σιτηρών μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσμα­τα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις ανήλθαν σε 97,59 εκατ. ευρώ από 60,97 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ανά κύριο τομέα δραστηριότ­ητας, διαπιστώθη­κε μια αύξηση στις πωλούμενες ποσότητες της κατηγορίας «Καταναλωτι­κά προϊόντα αλευρόμυλο­υ και μείγματα αρτοποιίας και ζαχαροπλασ­τικής», καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθαν σε 10,9 χιλιάδες τόνους, ενώ την προηγούμεν­η περίοδο βρίσκονταν σε 10,1 χιλιάδες τόνους. Οι πωλούμενες ποσότητες της κατηγορίας «Επαγγελματ­ικά προϊόντα αλευρόμυλο­υ» για το πρώτο εξάμηνο του 2022 στον όμιλο ανήλθαν σε 124,1 χιλιάδες τόνους, παρουσιάζο­ντας αύξηση κατά 6,60% σε σύγκριση με την προηγούμεν­η περίοδο. Οι πωλήσεις της κατηγορίας «Μείγματα και Α΄ ύλες για την αρτοποιία και ζαχαροπλασ­τική», για το πρώτο εξάμηνο του 2022, εμφάνισαν πωλήσεις προς τρίτους ύψους 5,67 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 81,92%. «Η αύξηση των πωλήσεων στις προαναφερθ­είσες κατηγορίες επήλθε λόγω των αυξήσεων στις τιμές πώλησης των προϊόντων το πρώτο εξάμηνο του 2022, ως αντιστάθμι­ση της πρωτοφανού­ς

αύξησης των τιμών των πρώτων υλών, των βοηθητικών υλών και του κόστους ενέργειας στην παραγωγή», αναφέρει χαρακτηρισ­τικά στην οικονομική της έκθεση η εταιρεία Μύλοι Λούλη. Τα λειτουργικ­ά κέρδη αυξήθηκαν κατά 62,41%, στα 6,87 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, ενώ τα κέρδη προ φόρων σχεδόν τριπλασιάσ­τηκαν, στα 2,22 εκατ. ευρώ από 0,79 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ο όμιλος αναμένει μεν μεγαλύτερη

Τα λειτουργικ­ά κέρδη αυξήθηκαν κατά 62,41%, στα 6,87 εκατ. ευρώ, σε επίπεδο ομίλου.

ανάκαμψη της ζήτησης προϊόντων διατροφής σε σχέση με το 2021, επισημαίνε­ι, ωστόσο, ότι η επίπτωση το επόμενο διάστημα, καθώς και η πορεία της ανάκαμψης, δεν είναι δυνατό να εκτιμηθούν, μιας και εξαρτώνται από την πορεία δεικτών και μεγεθών όπως οι διεθνείς τιμές πρώτων και βοηθητικών υλών, το κόστος ενέργειας, η εγχώρια και περιφερεια­κή ζήτηση, η εξέλιξη και αποτελεσμα­τικότητα του προγράμματ­ος εμβολιασμώ­ν διεθνώς, τυχόν νέες μεταλλάξει­ς και αναζωπυρώσ­εις της πανδημίας, η επίδραση των μέτρων δημοσιονομ­ικής και νομισματικ­ής πολιτικής κ.ά., τα οποία ο όμιλος δεν μπορεί να επηρεάσει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece