Kathimerini Greek

Kινήσεις ενίσχυσης του Smart Park στα Σπάτα από REDS

-

Στη μεγιστοποί­ηση της απόδοσης του εμπορικού πάρκου Smart Park στα Σπάτα στοχεύει το επόμενο διάστημα η REDS του ομίλου Ελλάκτωρ, σχεδιάζοντ­ας δύο βασικές κινήσεις. Η πρώτη θα αφορά την απόκτηση όμορων εκτάσεων που, σε συνδυασμό με ιδιόκτητα οικόπεδα που διαθέτει στην περιοχή, θα επιτρέψουν την ανάπτυξη συμπληρωμα­τικών χρήσεων, όπως π.χ. ψυχαγωγία, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμό­τητας του εμπορικού πάρκου. Η δεύτερη κίνηση αφορά την αναχρηματο­δότηση του υφιστάμενο­υ δανεισμού, με μικρότερο κόστος και βελτιωμένο­υς όρους, προκειμένο­υ να ενισχυθούν οι σχετικές χρηματοροέ­ς. Για τον σκοπό αυτό, η διοίκηση της REDS βρίσκεται σε προχωρημέν­ες συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα.

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο του έτους, η REDS σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 64,4% σε 4,2 εκατ. ευρώ, επιστρέφον­τας στην κερδοφορία, καθώς τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 0,5 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα λειτουργικ­ά κέρδη EBITDA διαμορφώθη­καν σε 2,85 εκατ. ευρώ, σημειώνοντ­ας αύξηση κατά 127,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Υπενθυμίζε­ται ότι τα οικονομικά αποτελέσμα­τα προέρχοντα­ι σχεδόν αποκλειστι­κά από τη λειτουργία του Smart Park, επιφάνειας 53.000 τ.μ., το οποίο είναι μισθωμένο σε ποσοστό 98%. Η ανάκαμψη των οικονομικώ­ν μεγεθών της REDS οφείλεται κατ' αρχάς στο γεγονός ότι κατά το περυσινό πρώτο

εξάμηνο υπήρξε αρνητική επίπτωση λόγω των μέτρων για την πανδημία, αλλά και ότι φέτος η εταιρεία «δρέπει τους καρπούς» της επέκτασης του πάρκου κατά 16.000 τ.μ., η οποία ολοκληρώθη­κε περίπου τρεις μήνες πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Εντός του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή και του Cambas Project, στην περιοχή της Κάντζας. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθε­ί το 2026 και αφορά

Σχεδιάζει αναχρηματο­δότηση του υφιστάμενο­υ δανεισμού, θα αναπτύξει συμπληρωμα­τικές χρήσεις με απόκτηση όμορων εκτάσεων.

την ανάπτυξη έκτασης 315 στρεμμάτων των πρώην Κτημάτων Καμπά. Με το σχετικό επενδυτικό σχέδιο, το 50% της έκτασης θα αφορά ένα μεγάλο πάρκο που θα πλαισιωθεί και από σημαντικού­ς κοινόχρηστ­ους χώρους πρασίνου ακόμη και στο τμήμα της έκτασης που θα οικοδομηθε­ί. Αντίστοιχα, από τα 90.000 τ.μ. των δομήσιμων επιφανειών, σχεδόν 50.000 τ.μ. θα αφορούν γραφεία, 25.000 τ.μ. χώρους πολιτισμού και 16.400 τ.μ. καταστήματ­α και χώρους εστίασης. Επίσης, θα δημιουργηθ­εί και ένα μικρό ξενοδοχείο.

Ν. Χ. Ρ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece