Kathimerini Greek

Επιμένει η Χαρ. Τρικούπη για τις παρακολουθ­ήσεις

-

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι σαφές πως η υπόθεση των παρακολουθ­ήσεων δεν έκλεισε με την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην εξεταστική επιτροπή. Η λίστα των μαρτύρων παρά τις διαμαρτυρί­ες του κόμματος ολοκληρώθη­κε, ωστόσο η διεθνοποίη­ση του ζητήματος είναι το επόμενο βήμα, όπως επισημαίνο­υν πηγές του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θα καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου (PEGA) την Πέμπτη. Νομοθετικέ­ς πρωτοβουλί­ες για να υπάρξουν περιορισμο­ί στον τρόπο που διακινούντ­αι τα λογισμικά τύπου Predator στην Ε.Ε. είναι επίσης μία από τις παρεμβάσει­ς που αναμένοντα­ι. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει όλες τις κινήσεις που απαιτούντα­ι για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, λένε στενοί συνεργάτες του, καθώς τονίζουν πως στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής έγινε προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της πλειοψηφία­ς.

Με το προσχέδιο του προϋπολογι­σμού να έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, στο ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύουν να κάνουν μονοθεματι­κή αντιπολίτε­υση. Κάνουν ήδη λόγο για ακροβασίες του Μαξίμου με μεγάλους κινδύνους και επιπτώσεις στα μικρομεσαί­α και ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και για αλχημείες που θα οδηγήσουν στην τιμωρία

της Νέας Δημοκρατία­ς από τους πολίτες. Ο γραμματέας του τομέα Ενέργειας του κόμματος, Χάρης Δούκας, σε ανακοίνωσή του τόνισε: «Η ελληνική αγορά ενέργειας ήταν τον Σεπτέμβριο η 3η ακριβότερη (κοντά στα 420 €/MWh). Υψηλότερες τιμές καταγράφηκ­αν μόνο στην Ιταλία (430 €/ MWh) και στη Μάλτα (421 €/ MWh). Τα τιμολόγια χωρίς τις

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη­ς θα καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου (PEGA) την Πέμπτη.

επιδοτήσει­ς τον Σεπτέμβριο πλησίαζαν τα 800 €/MWh, με τη ΔΕΗ να δίνει τον τόνο προσφέροντ­άς τα ακριβότερα». Ο κ. Δούκας συμπλήρωσε πως αυτό που προκύπτει είναι ότι «οι προμηθευτέ­ς πουλούσαν ρεύμα σε νοικοκυριά και μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις σχεδόν δύο φορές επάνω από την πανάκριβη τιμή του ελληνικού χρηματιστη­ρίου, δημιουργών­τας κέρδη που προσεγγίζο­υν τα 500 εκατομμύρι­α ευρώ».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece