Kathimerini Greek

Kαλπάζει ο Παναθηναϊκ­ός

Μόνη 2η η ΑΕΚ, που συνέτριψε 4-1 τον Ιωνικό στην πρεμιέρα του «OΠΑΠ Αρένα»

- Με 4-1 πέρασε και ο Παναιτωλικ­ός από τα Γιάννινα και ξεπέρασε τον Αρη στη βαθμολογία.

Σαν ηφαίστειο που ξεσπά, η ΑΕΚ ήταν φωτιά και λάβρα στο ιστορικό ντεμπούτο της στην «Αγιά Σοφιά – OΠΑΠ Αρένα» επικρατώντ­ας με το χορταστικό 4-1 επί του ουραγού Ιωνικού. Οι παίκτες του Αλμέιδα πήραν απίστευτη ενέργεια από τους 32.000 ενθουσιώδε­ις οπαδούς της ομάδας και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους εκστασιασμ­ένους φιλοξενούμ­ενους να τους απειλήσουν, παρότι υπήρξε έντονος εκνευρισμό­ς από την καθυστερημ­ένη κατά 25 λεπτά έναρξη του αγώνα, λόγω των δεκάδων καπνογόνων που σκέπασαν τα πάντα. Το ιστορικό πρώτο γκολ το σημείωσε ο Γκατσίνοβι­τς στο 6΄, ο οποίος πέτυχε και το 4-0 στο 65΄, με τους Λιβάι Γκαρσία στο 26΄ και Αραούχο στο 62΄ να σκοράρουν τα άλλα δύο τέρματα

των γηπεδούχων. Το γκολ της τιμής για τον Ιωνικό το πέτυχε ο Ελευθεριάδ­ης στο 93΄. ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι, Πινέδα (70΄ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Ελίασον (70΄ Αμραμπατ), Γκατσίνοβι­τς (82΄ Γαλανόπουλ­ος), Γκαρσία (70΄ Τσούμπερ), Αραούχο (87΄ Κοσίδης). ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτη­ς, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης (87΄ Σάκιτς), Μύγας, Αντούνες (67΄ Μίλο), Τσιμπσάχ (46΄ Φαντιγκά), Ρομαό, Κάνιας, Λοβέρα, Ιωαννίδης (67΄ Μάντζης), Οφόσου (67΄ Ελευθεριάδ­ης).

To ίδιο εντυπωσιακ­ός αποδείχθηκ­ε νωρίτερα και ο Παναιτωλικ­ός, που πέρασε σαν... σίφουνας από τα Γιάννινα με το εμφατικό 4-1, έχοντας μεγάλο πρωταγωνισ­τή και σκόρερ τριών γκολ τον Καρέλη. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε γρήγορο προβάδισμα 2-0 με τους Μόρσεϊ (7΄), Καρέλη (25΄) και χωρίς να επηρεαστεί από την άμεση απάντηση του ΠΑΣ με τον Εραμούσπε στο 34΄, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με άλλα δύο γκολ του Καρέλη στο 71΄ και το 87΄. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Μπαγκαλιάν­ης, Με πρωταγωνισ­τή Εραμούσπε, Κιάκος, Σόρια, Καραχάλιος, Λιάσος (59΄ Τζήμας), Ποζνάνσκι (81΄ Λώλης), Ροστέρο, Μορέιρα (81΄ Μπαλάν), Σταματελόπ­ουλος (72΄ Παμλίδης). ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚ­ΟΣ: Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδω­ρίδης, Μλάντεν (80΄ Φλόρες), Ντίας (59΄ Μάρτενσον), Ντουάρτε, Σενγκέλια (59΄ Κολοβός), Μόρσεϊ (59΄ Νταγκό), Καρέλης.

Πέρα από τις εντυπωσιακ­ές νίκες της ΑΕΚ και του Παναιτωλικ­ού, αναμφίβολα τη σφραγίδα

της αγωνιστική­ς την έβαλε ο Παναθηναϊκ­ός, νικητής επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1. Οι «πράσινοι» έκαναν το 6Χ6 και απειλούν το ρεκόρ τους από τη σεζόν 1994-95, όταν ο Χουάν Ρότσα τους οδήγησε σε 9 συνεχόμενε­ς νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήμα­τος. Μεγάλος πρωταγωνισ­τής ήταν ξανά ο Αϊτόρ. Πέτυχε και τα δύο γκολ φτάνοντας τα 5 συνεχόμενα και 7 συνολικά, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήμα­τος.

Δύο γκολ πέτυχε και ο Μπακαμπού στο 2-0 του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου, με την οποία οι πρωταθλητέ­ς κράτησαν το -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκ­ό. Χάνουν, όμως, τον Ελ Αραμπί για 2-3 εβδομάδες λόγω τραυματισμ­ού κι αυτό είναι ένα πρόβλημα ενόψει του αγώνα με την Καραμπάκ. Ο Αρης έμεινε στο -8 με την ήττα του με 2-0 στον Βόλο, με τους γηπεδούχου­ς να αποτελούν μαζί με τον Παναιτωλικ­ό μια πολύ ευχάριστη πινελιά στο πρωτάθλημα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

 ?? ?? τον Γκατσίνοβι­τς η ΑΕΚ έκανε ένα χορταστικό ποδαρικό στο «ΟΠΑΠ Αρένα» και μείωσε ξανά τη διαφορά με τον Παναθηναϊκ­ό στους 6 β. Οι «πράσινοι» πέτυχαν τη νίκη της αγωνιστική­ς με 2-1 στην Τούμπα.
τον Γκατσίνοβι­τς η ΑΕΚ έκανε ένα χορταστικό ποδαρικό στο «ΟΠΑΠ Αρένα» και μείωσε ξανά τη διαφορά με τον Παναθηναϊκ­ό στους 6 β. Οι «πράσινοι» πέτυχαν τη νίκη της αγωνιστική­ς με 2-1 στην Τούμπα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece