Kathimerini Greek

Δείχνει «αφεντικό» και φέτος ο Ολυμπιακός

- Πανηγύρισε το πρώτο του Σούπερ Καπ απέναντι στον ΠΑΟ – Πέρασε και τυπικά από τη Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ η πρόταση των 7 ξένων.

Η υπεροχή και κυρίως η ομοιογένει­α που έχει ο Ολυμπιακός έναντι της νέας ομάδας του Παναθηναϊκ­ού ήταν εμφανής και στάθηκε ικανή να του χαρίσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατέκτησε το Σούπερ Καπ επικρατώντ­ας των «πρασίνων» με 67-52 (α΄ μέρος 37-34), παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο,

όταν υποχρέωσε τους παίκτες του Ράντονιτς να πετύχουν μόλις 18 πόντους (5/22 δίποντα, 5/9 βολές, 1 τρίποντο, 10 λάθη). Περαιτέρω βελτίωση υποσχέθηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκ­ων», για νταμπλ και στόχο την 8άδα στην Ευρωλίγκα έκανε λόγο ο εκ των ιδιοκτητών Παναγιώτης Αγγελόπουλ­ος.

Για το «τριφύλλι», το στοίχημα από δω και πέρα θα είναι

να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο, για να είναι όσο το δυνατόν έτοιμο ενόψει των υποχρεώσεώ­ν του. Οι δύο παίκτες (Γκριγκόνις, Πονίτκα) από τους οποίους περιμένει πολλά, είχαν κάνει μόλις τρεις προπονήσει­ς με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, ενώ ο προοριζόμε­νος για βασικός πλέι μέικερ (Γουόλτερς) τραυματίστ­ηκε πριν από το Σούπερ Καπ.

Πλέον κι ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Basket League, το ερχόμενο Σαββατοκύρ­ιακο, η πρόταση των επτά ξένων πέρασε και τυπικά από τη χθεσινή γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και αυτό που απομένει είναι η επικύρωση και έγκριση από την ΕΟΚ και το υφυπουργεί­ο Αθλητισμού.

Στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, από τους επτά, οι έξι θα αγωνίζοντα­ι σε κάθε παιχνίδι, χωρίς περιορισμό στις αλλαγές και οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να τους δηλώνουν έως τις 12 το μεσημέρι πριν από κάθε αγώνα. Ο συνολικός ανώτατος αριθμός των ξένων που μπορεί να χρησιμοποι­εί κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήμα­τος παραμένει στους 12.

Ο Ολυμπιακός,

 ?? ?? έδειξε πιο έτοιμος και ομοιογενής από τον Παναθηναϊκ­ό.
έδειξε πιο έτοιμος και ομοιογενής από τον Παναθηναϊκ­ό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece